Udrea: După trei luni în arestul central, şi caracterele puternice declară ce vor anchetatorii

Elena Udrea a declarat, miercuri, că îşi reproşează multe, că fiecare răspunde pentru ceea ce face şi a arătat că înţelege denunţurile făcute împotriva ei, precizând că după trei luni în arestul central, şi caracterele mai tari cedează şi declară ceea ce vor anchetatorii să audă.

Urmărește
794 afișări
Imaginea articolului Udrea: După trei luni în arestul central, şi caracterele puternice declară ce vor anchetatorii

Udrea: După trei luni în arestul central, şi caracterele puternice declară ce vor anchetatorii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"S-a creat o situaţie în care, astăzi, cine face un denunţ este răsplătit extrem de bine, fie şi fraudulos dacă este denunţul, chiar dovedit fraudulos, aşa cum este acum, personajul beneficiază de măsuri preventive extrem de uşoare, control judiciar sau nici nu se mai ia măsura, iar atunci oamenii cu caractere slabe sunt tentaţi. Pe de altă parte, după trei luni de arest preventiv în arestul central, probabil că şi caracterele mai tari ajung să mintă şi ajung să declare anchetatorilor ceea ce aceştia vor să audă", a spus Elena Udrea, la finalul şedinţei de la instanţa supremă în care s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă a sa în dosarul "Gala Bute".

Întrebată cum comentează o afirmaţie dintr-un denunţ potrivit căreia ar fi primit, sub formă de mită, o masă în oraş, Udrea a răspuns: "Cum să spun, e jenant, e de toată jena să spui că putea cineva, la doi ani după ce luase mită, să-mi plătească o masă mie. Măcar bani de-o masă aveam şi eu. S-a demonstrat asta, au fost înregistrările care au fost puse la dosar şi care au arătat presiunile pe care le făcea denunţătoarea asupra celorlalţi să spună la fel ca ea. Dar este jenant să spui că, după doi ani de zile, după ce ai dat nişte bani, că ai stat să-i plăteşti o masă Elenei Udrea. Chiar de-o masă aveam bani".

Întrebată în legătură cu condiţiile din arestul central, Elena Udrea a spus că nu ştia cum sunt acestea, precizând că este o problemă nu numai pentru ea, ci şi pentru cei care sunt acolo.

"Eu astăzi nu sunt acolo, acolo sunt oameni care e posibil să fie declaraţi nevinovaţi, ce se va întâmpla cu ei? Stau în nişte condiţii inumane. Pedeapsa este privarea de libertate, nu umilirea unui om, nu dezumanizarea, nu îmbolnăvirea lui, nu moartea. Nu m-am gândit la asta. Nu am nicio vină, până la urmă tot guvernele sunt de vină. Îmi era şi jenă acolo să le spun oamenilor, să vorbesc cu ei despre condiţii, câtă vreme am făcut parte dintr-un guvern care n-a făcut nimic pentru a îmbunătăţi condiţiile acestea. Deci, cei care sunt, la un moment, parte a guvernării n-au voie să se plângă de ce-i acolo, pentru că şi din cauza noastră sunt condiţiile care sunt acolo, condiţii în care nu stau numai arestaţii, ci şi poliţiştii care lucrează acolo", a mai spus Elena Udrea.

Instanţa supremă a judecat, miercuri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", urmând să dea o decizie.

Elena Udrea a plecat de la ICCJ, unde a făcut declaraţii, cu ochii în lacrimi, despre situaţia sa, şi a spus că va aştepta acasă decizia instanţei privind arestarea preventivă.

Întrebată despre contractele încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a declarat: "Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL, asta ştiam, dar nu ştiam exact ce şi cu ce sumă".

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost audiată la DNA, marţi, iar după ce i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, în dosarul "Gala Bute", procurorii au cerut instanţei supreme arestarea ei preventivă.

Avocatul Marius Striblea a spus că sunt şase capete de acuzare împotriva Elenei Udrea.

Elena Udrea declara, la finalul audierilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că "toţi cei care sunt prinşi că au luat şpagă, este suficient că au dat-o mai departe şi sunt bine mersi", singurul care a rămas în arest fiind Rudel Obreja.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul "Microsoft", cât şi în dosarul Gala Bute.

Luni, Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul "Gala Bute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici