Udrea: Este umilitor să legalizezi şpaga la medic, cei din Guvern au realizat că este o gafă

Elena Udrea a declarat marţi, la sediul ICCJ, că este umilitoare propunerea de a legaliza "şpaga la medic", iar cei "de prin Guvern" şi-au dat seama că au făcut o gafă de proporţii, fiindcă în acest fel, în viitor, s-ar putea legaliza şi şpaga în administraţia publică.

Urmărește
236 afișări
Imaginea articolului Udrea: Este umilitor să legalizezi şpaga la medic, cei din Guvern au realizat că este o gafă

Elena Udrea (Foto: Dragos Savu / Mediafax Foto)

"Eu cred că este umilitor să legalizeze şpaga la medic. M-am bucurat să văd că mişcarea protestatară de pe Facebook a medicilor a refuzat această propunere, iar între timp văd că şi prin Guvern şi-au dat seama că este o gafă de proporţii, pentru că aşa, mergând pe principiul celor care sunt plătiţi din banul public, şi funcţionarii publici au salarii mici, de ce n-am legaliza şpaga şi în administraţia publică, şi la primării, şi la minister. Nu asta este soluţia, iar această măsură arată un guvern slab, care găseşte ca singur mijloc şi singură soluţie de a asigura venituri decente pentru medici o plată la negru din partea populaţiei. Soluţia este să se creeze, prin contracte ale medicilor cu spitalele, posibilitatea ca medicii să fie plătiţi conform muncii, calităţii şi volumului de muncă pe care îl depun. Această propunere chiar exista în vechea lege a sănătăţii, pe care o promovase cabinetul Boc, din care am făcut parte, dar au existat ceva proteste prin stradă, de asta a şi căzut şi Guvernul Boc. Şi ăsta era un aspect bun", a spus Elena Udrea, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Întrebată dacă s-a mutat din imobilul în care stătea, Elena Udrea a răspuns că are aceeaşi locuinţă de mai bine de un an.

"Asta este din lipsă de subiecte, când nu mai avem subiecte, stăm şi ne întrebăm ce mai face doamna Udrea cu viaţa ei privată. Nu se întâmplă nimic spectaculos în viaţa mea privată. În orice caz, nimic mai interesant decât în viaţa privată a celorlalţi colegi de politică", a adăugat Udrea.

De asemenea, întrebată dacă îi este teamă să înceapă o nouă căsnicie, după divorţul de Dorin Cocoş, Elena Udrea a spus: "Nu vă răspund pentru că ar fi interpretabil şi chiar nu este un subiect".

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuiau să judece, marţi, cererea Elenei Udrea de ridicare a măsurii controlului judiciar, în dosarul "Gala Bute". Solicitarea nu a mai fost însă luată în discuţie, întrucât judecătorii desemnaţi pentru termenul de marţi au făcut cerere de abţinere, pe motiv că, în cursul urmăririi penale în dosarul "Gala Bute" au judecat propuneri ale procurorilor privind măsuri preventive. Cererile de abţinere ale judecătorilor au fost admise, astfel că urmează să fie desemnat un alt complet care va analiza solicitarea Elenei Udrea şi va fi stabilit un nou termen de judecată.

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici