Oficialii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au declarat că „echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele, pot fi utilizate şi pentru modul de lucru „în mişcare”.”
Acest lucru înseamnă că radarele te pot prinde şi dacă stau pe loc, undeva la marginea drumului, dar şi dacă sunt printre maşini şi te întâlneşti cu ele brusc în trafic, aşa că ai mare grijă.
Oficialii IGPR au mai explicat că dacă nu depăşeşti cu peste 10 km/h viteza legală ai foarte mari şanse să scapi doar cu un avertisment şi nu cu o amendă usturătoare.
„La art. 108 din acelaşi act normativ este prevăzută sancţiunea amenzii, defalcat, pentru depăşirea cu valori cuprinse între 10-20 km/h şi până la 41-50 km/h, a vitezei maxime admise, pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul”, au subliniat oficialii IGPR.
Poate ar fi util să ştii şi câte radare are Poliţia în fiecare zi pe străzi?
„Poliţia Română acţionează zilnic, în medie, cu 8 echipamente video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, la nivelul fiecărui judeţ, în schimburi, în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi perioada din zi/săptămână, valorile de trafic, condiţiile meteo, etc”, au mai punctat reprezentanţii IGPR.
Citeşte mai multe despre cum să te fereşti de radare mobile şi amenzi pe www.incont.ro.