- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.10.2024, 10:22)
- Iulia Kelt
UE ia în calcul centrele de deportare pentru a stopa migraţia
UE discută soluţii pentru creşterea deportărilor migranţilor ilegali, inclusiv centre de returnare în afara blocului, informează AFP.
Urmărește
191 afișări
UE ia în calcul centrele de deportare pentru a stopa migraţia
Miniştrii de interne ai Uniunii Europene se întâlnesc joi în Luxemburg pentru a discuta soluţii „inovatoare” privind creşterea numărului de deportări ale migranţilor ilegali şi a solicitanţilor de azil respinşi. Printre planurile analizate se numără şi crearea unor centre dedicate în afara graniţelor UE, o propunere controversată.
Întâlnirea are loc la doar câteva luni după adoptarea unei reforme a politicilor de azil, care va intra în vigoare în iunie 2026. Aceasta va întări procedurile la graniţă şi va impune statelor membre să primească solicitanţi de azil din ţări de „primă linie” precum Italia sau Grecia.
Cu toate acestea, peste jumătate dintre statele membre consideră că reformele nu sunt suficient de ferme. Austria şi Olanda au propus sancţionarea migranţilor care nu respectă ordinele de deportare, ceea ce ar putea duce la detenţii. Ungaria a susţinut crearea de „hotspoturi” în afara UE pentru procesarea migranţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vladimir Putin și Xi Jinping au avut o convorbire telefonică. Ce au discutat cei doi lideri la doar o zi după inaugurarea lui Trump
-
Situaţia reală de pe fronturile din Ucraina. În Pokrovsk situaţia e critică, iar în Velika Novosilka trupele ucrainene riscă să fie încercuite. Armata Kievului se retrage din puncte cheie ale frontului
-
Şeful armatei din Israel va demisiona
-
Consiliul Ecofin a adoptat recomandările privind planul bugetar-structural al României. Deficitul bugetar la sub 3% pe parcursul perioadei 2025-2031
Planurile de creare a acestor centre în ţări terţe ridică însă întrebări legale şi etice. În 2023, doar 20% dintre cei aproape 500.000 de migranţi care au primit ordine de deportare au fost efectiv repatriaţi, potrivit Eurostat. Cooperarea cu ţările de origine rămâne o provocare, în special în cazurile statelor ca Siria sau Afganistan.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt numele importante care au participat la ceremonia lui Donald Trump? Billy Ray Cyrus, Jason Aldean și Kid Rock s-au numărat printre invitați
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe