"Colegiul a decis că doamna Paula Iacob, verificată în contextul candidaturii sale pentru Parlament în alegerile din toamna trecută, a colaborat cu Securitatea. Conform legii, CNSAS va trimite nota de constatare la instanţă pentru a fi confirmată", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din CNSAS.
Aceleaşi surse au mai spus că decizia Colegiului a fost luată în şedinţa de joi, 7 mai.
Contactată de MEDIAFAX, Paula Iacob s-a declarat "contrariată" de hotărârea CNSAS, susţinând că nu a dat niciodată vreo notă informativă şi nu a semnat niciodată un angajament cu Securitatea.
"Din contră, am avut numai probleme cu Securitatea", a spus Paula Iacob, arătând că avea "o rudă" care lucra la postul de radio "Europa Liberă".
Aceasta şi-a amintit totuşi că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost vizitată acasă de "cineva de la Securitate", care i-a pus nişte întrebări legate de o călătorie în străinătate din care tocmai se întorsese.
Paula Iacob susţine însă că a fost vorba de o discuţie şi că nu a semnat vreun document.
"Aşa erau procedurile atunci. Nu mai ţin minte numele persoanei care a venit la mine, însă ţin minte că nu am semnat niciun document. Totuşi, sunt jurist, aş fi ţinut minte", a declarat Iacob.
Avocatul a mai spus că aşteaptă cu interes procesul în care instanţa va fi chemată să confirme sau să infirme decizia CNSAS.
Paula Iacob a ţinut să arate că, după opinia sa, decizia CNSAS este o încercare de a lovi nu în persoana sa, ci în arhiepiscopul Teodosie, pe care-l apără în scandalul legat de o posibilă luare de mită.