Goana după „masa de sărbători”. Câtă mâncare aruncă un român

Publicat: 13 12. 2010, 07:22
Actualizat: 07 11. 2012, 16:33

„Reducerea bugetului destinat alimentelor pentru Crăciun şi Revelion se va face prin renunţarea totală la anumite produse cum ar fi băuturile alcoolice – 34,2% nu vor mai cumpăra deloc -, achiziţionarea într-o cantitate mai mică de băuturi răcoritoare, carne, băuturi alcoolice, legume/fructe şi produse tradiţionale”, spun reprezentanţii Mednet.

În ciuda sondajelor însă, coşul românilor se umple vertiginos, în special cu mâncare. Deşi nu există studii care să monitorizeze risipa de alimente în România, din datele unui serviciu de salubritate, lunar se strâng, într-un singur sector 5000 de tone de mâncare aruncată. Motivul? Achiziţiile în exces, calcularea greşită a porţiilor şi obsesia legată de termenele de valabilitate sunt câteva dintre cauzele care îi fac pe români să arunce cel puţin 400 de grame de mâncare zilnic, potrivit datelor Gândul.

Citeşte mai multe despre câtă mâncare aruncă un român pe www.gandul.info.