Ultima fiţă în materie de turism: nopţi la castel. Care sunt tarifele

Publicat: 31 12. 2011, 08:32
Actualizat: 07 11. 2012, 06:04

Banffy (judeţul Cluj), Huniade (Timişoara), Kemeny (judeţul Alba), Bran (Braşov), Brâncoveanu (Braşov), Râşnov (Braşov), Corvinilor (Hunedoara), Brukenthal (Sibiu), Sturdza (Iaşi) şi Peleş (Sinaia) sunt doar câteva din cele aproape 60 de castele care se găsesc în ţara noastră. Dacă pe unele dintre acestea le poţi vizita, doar câteva îţi oferă însă posibilitatea de a te şi găzdui.

Dacă vrei să evadezi din oraş pentru câteva zile şi să trăieşti o poveste de basm, asemenea celor pe care le citeai în copilărie, îţi sugerăm să-ţi îndrepţi atenţia spre castelele din România.

Poate prea puţin promovat până acum, acest segment de turism îţi oferă o mulţime de facilităţi: pe lângă redarea unor vremuri demult apuse, eşti informat cu privire la istoria şi legendele acestor proprietăţi care au aparţinut conducătorilor şi familiei regale, dar şi delicii gastronomice, precum si activitati de recreere, în concordanţă cu timpurile din care datează castelele.

O poveste despre un castel trecut prin foc şi sabie, care a devenit imaginea uneia dintre cele mai importante firme producătoare de vinuri din România este cea referitoare la Castelul Jidvei, astîzi, imaginea produselor SC Jidvei SRL.

Citeşte mai multe despre castelele din România pe www.incont.ro