- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ultimii şapte poliţişti şi vameşi, prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti la ora 12.00
Ultimul lot de şapte poliţişti şi vameşi reţinuţi pentru fapte de corupţie la vămile din vestul ţării va fi prezentat, joi, la ora 12.00, instanţei Curţii de Apel Bucureşti care va decide cu privire la propunerea de arestare a lor înaintată de procurorii DNA.
În faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti vor fi duşi Gheorghe Cătălin Dorobanţu, Dan Sava, Marin Petruţa Horaţiu, Cristian Ghiţă Burdan, Teodor Badiu, Ana Cumpănăşoiu şi Claudiu Daniel Căncescu.
Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut, în total, 97 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării. Între timp, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au arestat, în ultimele 24 de ore, 86 de persoane.
Audierile vameşilor şi poliţiştilor reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au continuat până târziu la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis arestarea a 12 persoane şi interdicţii de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor în cazul altor trei. Cei 15 sunt Titus Valentin Muntean, Sebastian Drăgan, Petru Augustinov, Sergiu Străuţ, Ioan Ţăran, Elena Micşa, Mihai Marian Dicu, Adrian Dorin Verdeţ, Liviu Dorin Novac, Ilian Viorel Matei, Lucian Valentin Ionescu, Dan Florin Pănescu, Adrian Maier, Marius Marta şi Ilie Augustin Vrîncuţ.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul punctului de trecere al frontierei (PTF) Moraviţa şi PTF Foeni din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră (IJPF) Timiş, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră împreună cu lucrători vamali au acţionat în vederea strângerii de sume de bani sub formă de mită, în schimbul nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise de persoane care traficau ţigări sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a României.
Pe de altă parte, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, jud. Caraş-Severin, vameşii şi poliţişti de frontieră menţionaţi mai sus, precum şi alte persoane implicate în traficul cu ţigări, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, au acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi pentru a obţine importante beneficii financiare şi materiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO