- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (13.04.2018, 15:33)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ultimul termen în dosarul "Gala Bute", amânat pentru o dată ulterioară. Denunţătorul Adrian Gărdean va fi adus cu mandat
Instanţa supremă a decis, vineri, amânarea ultimului termen în dosarul "Gala Bute" pentru data de 9 mai, având în vedere că Adrian Gărdean, martor denunţător în această cauză, nu s-a prezentat, acesta urmând să fie adus la instanţă cu mandat.
Urmărește
492 afișări
Ultimul termen în dosarul "Gala Bute", amânat pentru o dată ulterioară. Denunţătorul Adrian Gărdean va fi adus cu mandat
În cadrul termenului desfăşurat vineri la instanţa supremă, avocatul Elenei Udrea a anunţat că fostul ministru are calitatea de refugiat politic în Costa Rica şi că a depus înscrisuri în acest sens. Mai exact, Veronel Rădulescu a precizat că Elena Udrea are carnet de refugiat valabil pe un an şi că acest statut o protejează de eventuale cereri de extrădare.
"Ne aflăm într-o situaţie fără precedent după '89, Revoluţia de atunci, când un cetăţean român al unui stat de drept, membru al Uniunii Europene, obţine statutul de refugiat politic. În prezent, doamna Udrea a primit din partea statului Costa Rica statutul de refugiat politic în baza Convenţiei pentru refugiaţi din 1956. (...). În 21 martie, i s-a acordat acest statut şi aşa cum am prezentat în instanţă, acest statut o protejează de eventualele cereri de extrădare. Pe de altă parte, îi acordă toate drepturile de a i se facilita dreptul la apărare în stat", a declarat avocatul Veronel Rădulescu, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Procurorul DNA a spus însă, în sala de judecată, că statutul de refugiat politic nu a fost obţinut.
"Nu rezultă nicăieri în acel document că i s-a dat statutul de refugiat. Se arată că există un interviu acolo când ea susţinea în faţa noastră că e în imposibilitatea de a se prezenta aici. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu", a spus procurorul DNA în faţa instanţei.
Totodată, avocatul Elenei Udrea a cerut ca aceasta să poată fi audiată prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie.
Ulterior, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât că Elena Udrea nu a primit statut de refugiat politic în Costa Rica întrucât, din înscrisurile prezentate de avocaţi, reiese că a depus doar o solicitare în acest sens, aflându-se de fapt în procedură de obţinere a acestui statut. Judecătorii au respins şi cererea ca fostul ministru să fie audiat la distanţă.
Instanţa supremă a stabilit un nou termen pentru data de 9 mai, atunci când va fi adus cu mandat Adrian Gărdean, martor denunţător în dosar, care nu s-a prezentat la termenul de vineri.
În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în primă instanţă, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte. În acelaşi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi trei ani pentru încă o infracţiune de evaziune fiscală, instanţa contopind pedepsele şi dispunând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.
Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe