Un alt membru al Cordunenilor, Gheorghe Rusu, prins de poliţişti
Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, a fost prins de poliţişti, el urmând a fi audiat de procurori în dosarul în care 30 de persoane sunt puse sub acuzare pentru furturi, prostituţie, cerşetorie, tâlhării, fraude.
Un alt membru al Cordunenilor, Gheorghe Rusu, prins de poliţişti (Imagine: IGP)
În acest caz au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile Bogdan Constantin, fost Corduneanu, considerat capul grupării, Adrian Corduneanu, Mihai Silviu Corduneanu, Ciprian Tănasă Panagachi, Bogdan Tofan, Petronela Tiuga, Iulian Bogdan, Viorel Potorac, Alice Juncu, Iulian Dănuţ Ilincariu, Marian Vasiliu, Gabriel Maleş, Ion Ciubotariu, Marin Simon, Constantin Darie, Daniel Tarsu şi Radu Prundeanu.
Membrii grupării Corduneanu au trimis liderilor peste două milioane de euro proveniţi din furt, prostituţie, cerşetorie, tâlhării şi fraude, infracţiuni comise în Replica Moldova, Italia, Spania, Irlanda, Austria şi Germania, potrivit procurorilor DIICOT.
Procurorii DIICOT au stabili că "gruparea Corduneanu", specializată în racolarea de persoane care erau apoi exploatate în străinătate, era structurată în jurul lui Bogdan Constantin, fost Corduneanu, liderul clanului, şi a familiei acestuia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
"Membrii de bază ai grupării racolau persoane care erau ulterior trimise în străinătate pentru a săvârşi infracţiuni ca furturi, prostituţie, cerşetorie, tâlhării, fraude prin folosirea mijloacelor de plată electronice, activitatea lor infracţională fiind atent coordonată şi supravegheată de apropiaţi ai familiei Corduneanu, special desemnaţi în acest scop", se arată într-un comunicat de luni a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Grupul infracţional organizat acţiona atât în România, cât şi în Replica Moldova, Italia, Spania, Irlanda, Austria şi Germania.
Procurorii au stabilit că gruparea s-a ocupat iniţial cu infracţiuni de violenţă, iar treptat grupul a dobândit notorietate, astfel încât simpla invocare a numelui Corduneanu era suficientă pentru a determina victimele să se conformeze cerinţelor membrilor clanului.
Banii rezultaţi din infracţiuni, peste două milioane de euro, erau trimişi în România lui Bogdan Constantin sau unor persoane de încredere, potrivit procurorilor DIICOT.
Membrii grupării sunt cercetaţi de procurorii DIICOT pentru iniţiere, constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, înşelăciuni în materie imobiliară, înşelăciuni prin obţinerea de credite bancare, trafic de persoane şi de minori, spălare de bani şi criminalitate informatică.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
Îngrijorare globală după ce Trump a blocat ajutoarele externe americane pentru ţările sărace
-
astăzi, 07:35
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: SUA şi UE ar trebui să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump