Un angajator a adoptat programul de lucru de patru zile pe săptămână fără a reduce salariile. Motivul care a dus la această decizie

  • O bancă din Marea Britanie a adoptat programul de lucru de patru zile pe săptămână pentru toţi angajaţii săi, fără a reduce salariile, afirmând că este cea mai mare companie britanică care a făcut până acum o astfel de mişcare.
  • Atom Bank a anunţat că a redus, de asemenea, numărul săptămânal de ore de lucru al celor 430 de angajaţi la 34 de la 37,5 şi se aşteaptă ca majoritatea angajaţilor să îşi ia liber luni sau vineri. Schimbarea este voluntară şi ar însemna ca personalul să aibă un program mai lung pe zi.
Urmărește
2860 afișări
Imaginea articolului Un angajator a adoptat programul de lucru de patru zile pe săptămână fără a reduce salariile. Motivul care a dus la această decizie

Un angajator a adoptat programul de lucru de patru zile pe săptămână fără a reduce salariile. Motivul care a dus la această decizie

 
Politica, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, a fost introdusă pentru a sprijini "bunăstarea mentală şi fizică" a angajaţilor Atom şi pentru a îmbunătăţi productivitatea, a precizat compania. Majoritatea lucrătorilor săi au trecut la noul program de lucru.
 
O săptămână de patru zile le va oferi angajaţilor noştri mai multe oportunităţi de a-şi urma pasiunile, de a petrece timp cu familiile lor şi de a construi un echilibru mai sănătos între viaţa profesională şi cea privată", a declarat Mark Mullen, directorul general al Atom.
 
Mullen a precizat că experienţa Atom în timpul pandemiei a "spulberat multe dintre miturile locului de muncă modern", inclusiv necesitatea de a lucra într-un birou.

Atom s-a lansat în 2016 ca bancă mobilă. Aceasta oferă conturi de economii, împrumuturi pentru afaceri şi credite ipotecare prin intermediul aplicaţiei sale.

Mullen a declarat pentru CNN că Atom nu a testat noul program în echipe mai mici înainte de a-l implementa. „Toată lumea trebuia să o facă pentru ca noi să înţelegem cu adevărat dacă va funcţiona", a spus el.
 
El a adăugat că, până acum, nu a observat o scădere a productivităţii sau a nivelului de servicii pentru clienţi, dar că "va dura ceva timp până când oamenii se vor adapta".
 
Angajaţii au cerut de mult timp un echilibru mai mare între viaţa profesională şi cea privată. Două studii efectuate în Islanda între 2015 şi 2019, care au testat o săptămână de lucru de patru zile la acelaşi nivel de salarizare, nu au constatat nicio scădere corespunzătoare a productivităţii în rândul participanţilor şi o creştere dramatică a bunăstării angajaţilor.
 
Şi, pe măsură ce pandemia a împins milioane de oameni să muncească la distanţă, apelurile pentru o mai mare flexibilitate nu au făcut decât să crească mai tare.
 
Mullen a declarat că săptămâna de lucru de cinci zile, o relicvă a secolului XX, "nu mai este potrivită pentru scop" şi a sperat că mai multe companii vor urma exemplul Atom.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici