Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul de la Clinceni, pilotul a murit - VIDEO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, vineri seară, la scurt timp de la decolarea de pe Aerodromul de la Clinceni, iar pilotul şi-a pierdut viaţa, patru echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea incendiului.

Urmărește
614 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul de la Clinceni, pilotul a murit - VIDEO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul de la Clinceni, pilotul a murit

La locul accidentului au fost trimise patru maşini de intervenţie cu apă şi spumă şi două echipaje SMURD.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Cătălin Eftene, a declarat că la locul accidentului au fost trimise două maşini de intervenţie de la ISU Bucureşti, două de la ISU Ilfov şi două ambulanţe SMURD. El a precizat că accidentul a fost anunţat la ora 19.10.

Incendiul a fost stins de pompieri, avionul prăbuşindu-se în apropierea aerodromului Clinceni, pe câmp, şi luând foc la impactul cu solul. Informaţiile iniţiale arătau că avionul s-a prăbuşit pe pista aerodromului.

În urma accidentului şi-a pierdut viaţa pilotul avionului, Mugurel Constantin Uţă, în vârstă de 37 de ani. Acesta era paraşutist militar, tatăl său, Gheorghe Uţă, a fost pilot instructor, în prezent fiind pensionar, iar mama pilotului a fost instructor de paraşutism.

Pilotul activa la Clubul Sportiv Aeronautic "Acvila Team", care îşi desfăşoară activitatea de zbor pe acest aerodrom, şi avea la activ 324 de ore de zbor.

Video Stirileprotv.ro

Avionul care s-a prăbuşit este un aparat uşor, de antrenament, care îl avea la bord doar pe pilot. Avionul este unul privat, de tip Festival, a declarat fostul director general al Aeroclubului României, Constantin Voicu.

El a afirmat că aparatul de zbor a fost produs în urmă cu patru-cinci ani, la Aerostar Bacău.

Voicu a spus că din informaţiile pe care le are probabil că mototul avionului s-a oprit la scurt timp de la decolare.

Fostul director general al Aeroclubului României a precizat că pilotul care şi-a pierdut viaţa în accident i-a fost elev în urmă cu 20 de ani.

Avioanele de tip Festival sunt ultrauşoare, au o construcţie metalică şi costă peste 50.000 de euro.

Aerostar Bacău a început să producă acest tip de aparat în urmă cu câţiva ani şi exportă avioanele în SUA şi Europa. În 2008, compania a anunţat că a semnat un contract cu o durată de cinci ani, pentru exportul acestui tip de avioane. Comanda a fost de 5,7 milioane de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Viviana Ciucă, a declarat, vineri seară, că un procuror a plecat spre Aerodromul Clinceni, pentru investigaţiile în acest caz.

Ciucă: Pilotul avionului simula o defecţiune la motor, a intrat în picaj şi s-a prăbuşit

"Din primele informaţii se pare că, după decolare, pilotul avionului a executat o simulare de pană de motor, în timpul unui zbor de antrenament în ce priveşte aterizarea în situaţii de urgenţă, a intrat în picaj şi s-a prăbuşit", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul de investigaţii din Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă.

El a precizat că avionul a luat foc la impactul cu solul, iar pilotul a decedat imediat după prăbuşire. La scurt timp după păbuşirea avionul, mai multe persoane au ajutat la scoaterea pilotului, însă acesta era deja decedat.

Membrii comisiei de anchetă constituită în acest caz au făcut o primă evaluare a avionului prăbuşit în apropierea Aerodromului Clinceni. Ciucă a mai spus că avionul va fi ridicat şi dus într-un hangar, pentru investigaţii.

Trupul pilotului decedat în accidentul aviatic de la Clinceni a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Cronologia accidentelor petrecute la Clinceni:

În urmă cu o lună, pe Aerodromul Clinceni a avut loc un alt accident aviatic în care comandantul aerodromului, Mihai Dobre Ţone, şi-a pierdut viaţa.

În 2 iulie 2007, la Aerodromul Clinceni, în timpul unui exerciţiu de paraşutism, sergentul major Eugen Dan Bulac din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române a căzut în gol pe pământ şi a murit, după ce paraşuta nu i s-a mai deschis.

În 4 martie 2007, un mecanic a ajuns cu mâna sfâşiată la Spitalul de Urgenţă Floresca din Bucureşti după ce a fost rănit grav de elicea unui aparat de zbor pe care îl pregătea pentru un mitingul aviatic la Clinceni.

La 24 aprilie 2004, un avion folosit la tractarea planoarelor a avut probleme la decolare şi s-a prăbuşit la scurt timp după ce s-a ridicat de la sol. La bord se aflau pilotul şi un însoţitor, dar nici unul nu a fost rănit în urma incidentului.

Pe 8 mai 2002, un avion de tip Extra 300 L, care era pregătit pentru a ieşi la zbor în ziua următoare, a fost cuprins de flăcări în timpul efectuării unor lucrări de întreţinere şi alimentare cu combustibil.

În 4 mai 2001, un avion tip Zlin 726 al Aeroclubului României (AR) s-a prăbuşit, la scurt timp după decolarea de pe aerodromul "Aurel Vlaicu" din Clinceni, în accident pierzându-şi viaţa cele două persoane care se aflau la bord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici