Un bărbat a murit din cauza lipsei de sânge din spital

Familia unui ieşean care a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi îi acuză pe medici că au amânat în mod nejustificat intervenţia chirurgicală pentru extirparea unei tumori pe care o avea bărbatul, în timp ce doctorii afirmă că nu l-au operat pe acesta din cauză lipsei de sânge din spital.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a murit din cauza lipsei de sânge din spital

Un bărbat a murit din cauza lipsei de sânge din spital

Elena Goldan a declarat, marţi, presei că bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost internat în spitalul ieşean în urmă cu o săptămână, iar în urma investigaţiilor medicale a rezultat că are o tumoare pe creier şi că trebuie operat de urgenţă.

Potrivit femeii, intervenţia chirurgicală fusese programată pentru vineri dimineaţă, când bărbatul a fost dus în sala de operaţie, unde a fost pregătit pentru începerea intervenţiei. În momentul în care medicii se pregăteau să înceapă intervenţia, la spital a ajuns un bărbat cu anevrism, care necesita, de asemenea, să fie operat de urgenţă, medicii constatând că au la dispoziţie o singură pungă de sânge.

Elena Goldan susţine că echipa de medici a decis amânarea intervenţiei în cazul soţului său, după care acesta a intrat în comă şi a murit.

La rândul său, fiul bărbatului a spus că medicii nu ar fi comunicat imediat cauza amânării operaţiei şi că dacă făceau acest lucru familia putea dona sânge astfel încât intervenţia să poată fi făcută.

"De la spital mi s-a spus că tatăl meu trebuie operat urgent. Medicii au afirmat că dacă intră în comă nu va mai putea fi operat. Vineri ştiam că trebuie să îl opereze. Nu au spus nimic de sânge", a declarat Cătălin Goldan, fiul bărbatului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Florin Grămadă, a afirmat că şansele de supravieţuire ale pacientului erau reduse chiar şi în condiţiile în care operaţia s-ar fi efectuat.

"Rezerva de sânge a fost consumată chiar în momentul în care pacientul a fost adus la blocul operator. A apărut un alt caz care necesita operaţie în acelaşi timp şi care a determinat amânarea intervenţiei chirurgicale. Bărbatul avea o tumoare gravă pe creier, iar şansele de supravieţuire erau mici. Se putea ca pacientul să moară chiar dacă era operat atunci, cum putea muri şi la câteva luni după operaţie, pentru că era o tumoare cu paralizie, foarte grea", a spus medicul Florin Grămadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici