Un bărbat de 77 de ani, infectat cu virusul West Nile, confirmarea, trimisă după externare

Un bărbat de 77 de ani, din localitatea Târnava, judeţul Sibiu, infectat cu virusul West Nile este în afara oricărui pericol, confirmarea infectării fiind trimisă după externarea acestuia din spital.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 77 de ani, infectat cu virusul West Nile, confirmarea, trimisă după externare

Un bărbat de 77 de ani, infectat cu virusul West Nile, confirmarea, trimisă după externare

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, cazul de meningită West Nile confirmat în judeţul Sibiu este la un pacient în vârstă de 77 de ani, din localitatea Târnava, judeţul Sibiu, care a fost internat în Spitalul Mediaş la începutul lunii august.

Potrivit medicilor, pacientul s-a prezentat la spital cu simptome ale unei pneumonii şi s-au trimis probe la Bucureşti pentru confirmarea diagnosticului. Pentru că primele probe au fost suspecte, s-a mai trimis un rând de analize, iar acestea au confirmat diagnosticul de meningită West Nile.

Confirmarea a sosit însă după externarea din spital a pacientului, care a fost trimis acasă în stare bună, în afara oricărui pericol, urmând a fi monitorizat în continuare de către medicul de familie.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în România s-au înregistrat şapte cazuri de infectare cu West Nile, iar două au decedat. Cele şapte cazuri de West Nile s-au înregistrat în Sibiu (două), Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti. Cele două persoane, care au decedat din cauza virusului şi a altor afecţiuni asociate aveau 75 şi 79 de ani.

Alte două cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt în evaluare, a precizat ministrul Cseke, adăugând că acestea s-au înregistrat în Cluj şi Mureş. Ministrul a mai spus că au fost 80 de persoane testate, fiind confirmate cele şapte cazuri, din care două au decedat.

Infecţia cu virusul West Nile se prezintă sub trei forme, şi anume fără niciun simptom, sub forma unei viroze cu stare febrilă sau cu afectare neurologică, a explicat consilierul Ministerului Sănătăţii Geza Molnar.

Primele semne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin în trei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au aceste simptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici