- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un bărbat este în stare gravă la spital, după ce a fost sfâşiat de un urs
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea vrânceană Reghiu, a ajuns, miercuri noapte, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani, după ce a fost sfâşiat de un urs.
Un bărbat este în stare gravă la spital, după ce a fost sfâşiat de un urs (Imagine arhivă: Mediafax Foto)
Fănică Năstase a fost atacat de animal în timp ce se afla într-o pădure de pe raza comunei Andreiaşu de Jos. Potrivit medicilor, el a suferit mai multe leziuni grave la cap, torace, mâini şi picioare şi a fost internat, de urgenţă, în Secţia Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean.
"Starea lui de sănătate este bună, dar a suferit mai multe traumatisme. Are şanse să scape cu bine, dar va urma o perioadă lungă de recuperare", a declarat medicul Mihail Cârstea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Fănică Năstase nu este singurul vrâncean atacat de urs. În luna august, mai mulţi săteni din comuna Dumitreşti au petrecut o noapte de coşmar, după ce gospodăriile le-au fost atacate de un urs brun. Animalul flămând a omorât mai mulţi porci, capre şi oi, apoi a fost alungat de săteni în pădure. Câteva zile mai târziu, un urs a vrust să intre în casa unui bărbat din Tîmboieşti. Omul a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor.
Potrivit specialiştilor, în multe zone, habitatele urşilor au fost modificate şi restrânse. Tocmai de aceea, animalele sunt forţate să trăiască în vecinătatea aşezărilor umane, fiind atrase de animalele domestice, culturile agricole sau deşeurile menajere. Odată ce urşii învaţă că pot găsi o astfel de hrană, ei încep să asocieze oamenii cu posibilitatea obţinerii facile a mâncării. Urşii care îşi obţin astfel hrana, pot reprezenta o ameninţare pentru siguranţa oamenilor şi pot cauza pagube.
Specialiştii afirmă că una din principalele cauze ale mortalităţii în rândul urşilor o reprezintă conflictele cu populaţia locală. Lipsa mijloacelor de protecţie a culturilor, livezilor sau stânelor poate favoriza apariţia pagubelor provocate de urşi, aceştia devenind o ameninţare pentru siguranţa oamenilor, rezultatul fiind uciderea exemplarelor problemă.
În primăvara acestui an, în Vrancea, au fost număraţi 395 de urşi. Greutatea medie a urşilor monitorizaţi în Vrancea este de 100-150 kilograme, foarte rar fiind întâlnite exemplare de 350 kilograme.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO