Un bucătar YouTuber, fiu al unui cunoscut actor spaniol, condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis şi a tranşat un medic

Daniel Sancho Bronchalo, 30 de ani, care a evitat condamnarea la moarte pentru colaborare, fiind filmat în timp ce cumpăra cuţite, ferăstrău şi produse de curăţat folosite la crimă dintr-un supermarket.

Urmărește
1827 afișări
Imaginea articolului Un bucătar YouTuber, fiu al unui cunoscut actor spaniol, condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis şi a tranşat un medic

O crimă brutală, cu un cadavru torturat şi aruncat pentru a face să dispară dovezile. Daniel Sancho Bronchalo, membru al unei familii celebre de actori spanioli şi un bucătar care a devenit celebru pe YouTube, a fost găsit vinovat de omor premeditat de către un tribunal thailandez. Un caz care a şocat opinia publică spaniolă din cauza gravităţii crimei.

Tânărul de 30 de ani a fost condamnat pentru uciderea lui Edwin Arrieta Arteaga, un chirurg plastician în vârstă de 44 de ani originar din Columbia, o crimă care ar fi avut loc atunci când ambii erau în vacanţă pe insula thailandeză Koh Phangan, în august anul trecut.

Cazul a stârnit un interes enorm în Spania şi pentru că tatăl acuzatului, Rodolfo Sancho, este un actor foarte cunoscut: zeci de jurnalişti spanioli au zburat în Thailanda, pentru a participa la proces.

Sancho a mărturisit că l-a ucis pe medicul în vârstă de 44 de ani în legitimă apărare şi i-a ascuns trupul, dar a negat că a distrus paşaportul columbianului. Sancho a tăiat trupul medicului şi a ascuns părţile în pungi de plastic, înainte de a le arunca.

Tribunalul provincial din Koh Samui a pronunţat mai întâi o condamnare la moarte a lui Sancho, dar a schimbat-o ​​în închisoare pe viaţă datorită cooperării sale în timpul procesului, potrivit poliţiei.

Bussakorn Kaewleeled, avocatul familiei victimei, s-a declarat mulţumit de rezultat. „Suntem mulţumiţi pentru că va fi băgat în închisoare pe viaţă”, a declarat avocatul reporterilor aflaţi în afara tribunalului.

Deşi Thailanda are încă pedeapsa cu moartea pentru unele infracţiuni, inclusiv crima premeditată, rareori efectuează execuţii. Ultima a avut loc în 2018.

Familia Arrietei a declarat înainte de verdict că susţine pedeapsa de închisoare pe viaţă. „Să-l lăsăm în Thailanda ca să-şi poată lua timp, tot timpul pe care i-l dă Dumnezeu de trăit, să se gândească la ce a făcut”, a spus Darling Arrieta, sora victimei, într-un documentar HBO despre caz. „Nu doar mi-a dezmembrat fratele, a dezmembrat o familie”, a spus aceasta.

Apărarea bucătarului Youtuber a anunţat că va face recurs împotriva sentinţei. „Vom lupta, vom continua să luptăm în instanţă”, a declarat el.

Daniel Sancho şi Edwin Arrieta s-au cunoscut pe Instagram în 2022, apoi s-au întâlnit în Thailanda. Faptele datează de acum un an, când bucătarul spaniol şi-a petrecut vacanţele cu prietenul său doctor într-un bungalou de pe insula thailandeză Koh Phegan.

Apărarea a susţinut teza de crimă produsă în legitimă apărare, însă acuzarea a demonstrat premeditarea actului folosind imaginile înregistrate de camerele de filmat care l-au filmat pe bucătar în timp ce achiziţiona cuţite, un ferăstrău şi produsele de curăţare folosite pentru infracţiune dintr-un supermarket.

Bucătarul mărturisise crima: „Sunt vinovat, dar am fost ostaticul lui Edwin. M-a ţinut închis într-o cuşcă de sticlă. Era obsedat de mine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici