Un candidat dintr-o localitate ieşeană a murit duminică dimineaţă

Candidatul PSD la primăria comunei Voineşti, judeţul Iaşi, care a condus localitatea timp de 18 ani, a murit, duminică dimineaţă, din cauza unei boli grave de care suferea de mai multă vreme.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Un candidat dintr-o localitate ieşeană a murit duminică dimineaţă

Un candidat dintr-o localitate ieşeană a murit duminică dimineaţă (Imagine: Mediafax Foto)

Neculai Ivaşcu (58 de ani) era primarul în funcţie al comunei Voineşti din 1990, iar duminică dimineaţă a fost internat, în stare critică, la Clinica de Gastoenterologie a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Medicii care l-au îngrijit au spus că acesta suferea de o afecţiune cronică a ficatului şi că, în pofida eforturilor de a-l stabiliza, primarul a decedat în jurul orei 9.00.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean au spus că o astfel de situaţie nu a fost prevăzută în Legea electorală şi că au cerut Biroului Electoral Central lămuriri asupra măsurilor care trebuie luate în acest caz.

"Legea electorală nu prevede explicit ce se întâmplă în momentul în care unul dintre candidaţi încetează din viaţă”, a declarat Marian Grigoraş, membru în BEJ.

Primarul Neculai Ivaşcu se calificase în turul al doilea alături de candidatul PNL Gheorghe Dobreanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici