- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (25.02.2022, 17:27)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un comitet din Timişoara strânge fonduri pentru Cernăuţi. La Iaşi se adună ajutoare pentru Ucraina
Un comitet din Timişoara format din reprezentanţi ai autorităţilor locale, organizaţii şi firme bănăţene strânge fonduri pentru oraşul Cernăuţi. La Iaşi, Primăria a început o campanie de colectare de ajutoare pentru ucrainenii afectaţi de război.
Urmărește
329 afișări
Un comitet din Timişoara strânge fonduri pentru Cernăuţi. La Iaşi se adună ajutoare pentru Ucraina
Oraşul ucrainean Cernăuţi este înfrăţit cu Timişoara, iar autorităţile române au decis să ofere ajutor. Decizia a fost luată în urma unei discuţii a primarilor din cele două oraşe.
„Eu i-am promis că îi vom sprijini cu tot ce vom putea. Ieri, în prima zi de război, mi-a trimis o listă de echipamente de protecţie civilă de care oraşul are disperată nevoie pentru ceea ce va urma. Pentru Timişoara, primul oraş eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertăţii noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timişorene şi europene. O putem face prin fapte concrete. Am luat legătura cu mai multe organizaţii şi firme din Timişoara pentru formarea unui comitet timişorean de solidaritate cu Ucraina, în special cu Cernăuţi, unde trăieşte şi o comunitate românească. Prin acest comitet vom coordona o campanie de strângere de fonduri pentru nevoile oraşului înfrăţit şi orice alte acţiuni locale necesare în urmă războiului rusesc”, a anunţat primarul oraşului Timişoara, Dominic Fritz, pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
La Iaşi, Primăria a organizat o campanie umanitară şi a amenajat puncte de colectare a ajutoarelor care funcţionează zilnic, în intervalul orar 9.00 – 15.00.
„Iaşul este cel mai important oraş de la graniţa de est a Uniunii Europene şi NATO, de aceea trebuie să ne comportăm ca atare: ca un oraş mare, ca un oraş european, ca un oraş civilizat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de spirit creştin, de umanitate şi vreau să intervenim în mod activ în sprijinul celor care suferă în urma războiului”, a declarat primarul Mihai Chirica.
La punctele de colectare se primesc produse alimentare ambalate neperisabile (nu produse preparate), lenjerie de pat, pături, pilote noi sau puţin uzate şi curate, dar şi jucării în stare de funcţionare.Totuşi, nu se primesc haine, precizează reprezentanţii municipalităţii ieşene.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe