Un depozit de ambalare şi comercializare a ouălor, amendat cu 6.000 de lei
Depozitul de ambalare şi comercializare a ouălor de la Mănăstirea, judeţul Dâmboviţa, a fost sancţionat cu amendă de 6.000 de lei pentru că şefii acestei unităţi nu au putut demonstra provenienţa a peste 4.000 de ouă.
Un depozit de ambalare şi comercializare a ouălor, amendat cu 6.000 de lei (Imagine: Shutterstock)
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, dr Sandu Tolea, din cele peste 22.500 de ouă existente la Mănăstirea la 4.300 nu s-a putut demonstra provenienţa, acestea fiind sigilate si sechestrate, urmând a fi distruse într-un centru de ecarisare, celelalte fiind produse la ferme din România.
"La acest depozit este dată deja a doua amendă în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei sanitar - veterinare şi pentru siguranţa alimentului. Amenda a fost de 6.000 de lei. Ouă marcate cu cifra 3 pot fi comercializate şi consumate pe piaţa românească pentru că provin de la găini crescute în cuşti îmbunătăţite, modernizate, conform directivei şi normelor europene. Ouăle provenite de la găini care sunt crescute în cuşti nemodernizate nu mai pot fi vândute pe piaţa românească în coajă, ci vor fi transmise spre procesare". a mai declarat directorul DSVSA Dâmboviţa, dr Sandu Tolea.
Cu două zile în urmă, poliţiştii şi inspectorii DSVSA au controlat depozite din Piaţa 16 Februarie din Capitală şi din Mănăstirea, judeţul Dâmboviţa, după ce au fost descoperite firme care schimbau categoria ouălor, unele din categoria 3 aduse din Polonia fiind remarcate fals cu 0, 1 sau 2 şi vândute în hipermarketuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Din primele cercetări s-a stabilit că o firmă aducea ouă de categoria 3 din Polonia, după care le remarca în fals cu ştampile contrafăcute cu categoria 0, 1 sau 2. Ulterior societatea vindea ouăle către reţele de hipermarketuri, după ce le trecea prin mai multe firme.
La acţiune au participat poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO