- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un dig s-a spart în judeţul Constanţa. Zeci de persoane sunt evacuate
Digul de apărare din localitatea Gârliciu din judeţul Constanţa s-a spart, sâmbătă seară, iar autorităţile locale au dispus evacuarea populaţiei din zonă.
Un dig s-a spart în judeţul Constanţa. Zeci de persoane sunt evacuate (Imagine: Vargyasi Levente/Arhiva Mediafax Foto)
Zeci de persoane sunt evacuate, sâmbătă seară, din localităţile constănţene Gârliciu-Ciobanu, după ce digul de apărare care proteja zona s-a spart, sâmbătă seară, iar locuinţele lor sunt în pericol de inundare.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, autorităţile au fost sesizate, sâmbătă, în jurul orei 17.00, despre producerea unei breşe în digul Gârliciu-Ciobanu, aparţinând ANIF.
Autorităţile locale au estimat inundarea a peste 20 de gospodării din localităţile Gârliciu şi Ciobanu şi au dispus evacuarea populaţiei din casele expuse pericolului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Primarul localităţii Gârliciu, Constantin Cimpoiaşu, a afirmat că şase locuinţe sunt în pericol de inundare, iar aproximativ 15 persoane sunt evacuate. El a precizat că restul localităţii nu este în pericol deoarece celelalte case sunt construite pe deal. De asemenea, edilul a menţionat că mii de hectare de culturi agricole vor fi inundate.
Primarul localităţii Ciobanu, Ioan Suciu, a declarat, la rândul său, că aproximativ 35 de persoane din 12 locuinţe aflate în zona inundabilă vor fi evacuate.
"Am început deja evacuarea oamenilor, a animalelor din gospodării şi a bunurilor din locuinţe astfel încât atunci când apa va ajunge aici să nu fie nimeni în pericol", a afirmat Ioan Suciu.
El susţine că alte locuinţe din comună nu sunt în pericol de inundare. însă sunt expuse riscului 2.000 de hectare de culturi agricole.
Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat că în zonă acţionează poliţişti de frontieră, jandarmi, reprezentaţi ai ISU Dobrogea, iar autorităţile fac eforturi pentru a reduce pagubele produse de inundaţii.
"Avem mobilizate bărci pneumatice, o ambulanţă, iar poliţiştii de frontieră, jandarmii, reprezentanţii ISU Dobrogea acţionează pentru minimalizarea efectelor inundaţiilor. De asemenea, a fost întărită o porţiune din dig care avea o breşă", a explicat prefectul judeţului Constanţa.
ISU Dobrogea intervine în zona afectată de ape cu două autospeciale, o barcă şi 20 de subofiţeri de la Staţia de Pompieri Hârşova şi s-a dispus trimiterea în cele două localităţi a zece subofiţeri şi două bărci din cadrul Detaşamentului Palas Constanţa, precum şi a unui camion cu zece subofiţeri şi o barcă din cadrul Detaşamentului Cernavodă.
Totodată, Primăria Gârliciu a mobilizat 300 de voluntari, iar Sistemul de Gospodărirea Apelor Constanţa are echipe în teren, care vor pregăti 2000 de saci cu nisip refacerea digului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO