Un elev din Zalău este câştigătorul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori

  • Un elev la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău este câştigătorul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori.
  • Lotul României se întoarce acasă cu patru medalii.
  • La competiţie au participat 98 de concurenţi din 25 de ţări.
Urmărește
2627 afișări
Imaginea articolului Un elev din Zalău este câştigătorul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori

Sursa foto: Facebook, Ministerul Educaţiei - România

„Miercuri, la Chişinău, Moldova, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VIII-a ediţii a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, competiţie la care au participat 98 de concurenţi din 25 de ţări. Lotul României se întoarce acasă cu 4 medalii, iar rezultatele sunt Roland Petrean, elev la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, a obţinut medalia de aur, fiind desemnat câştigătorul competiţiei, Vlad Mihai Tutunaru, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, a obţinut, de asemenea, medalie de aur, Luca Valentin Mureşan, elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, a obţinut medalie de argint, precum şi Vlad Constantin Ţurcanu, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, a obţinut medalie de argint”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI), cea care a asigurat selecţia şi pregătirea loturilor reprezentative, Eugen Nodea, Centrul Judeţean de Excelenţă Gorj, Târgu Jiu, şi Ioan-Cristian Pop, Universitatea Politehnica Bucureşti.

„Efortul constant depus de elevii noştri a dus România pe locul I în clasamentul pe medalii. Ţara noastră rămâne, în continuare, singura ţară care reuşeşte să cucerească aur la cele 8 ediţii desfăşurate. În plus, în cadrul competiţiei, pe baza clasamentului, au fost acordate şi medalii pentru Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2024, unde România obţine tot primul loc”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici