- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (30.07.2013, 10:42)
- Departamentul Eveniment
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un elicopter MAI va participa la recuperarea epavei elicopterului prăbuşit în Mureş
Un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a decolat din Bucureşti, marţi dimineaţă, pentru a participa la recuperarea epavei elicopterului civil care s-a prăbuşit luni seară în judeţul Mureş, informează MAI.
Urmărește
509 afișări
Un elicopter MAI va participa la recuperarea epavei elicopterului prăbuşit în Mureş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
La bordul elicopterului de tip MI-17 se află un echipaj format din doi piloţi, doi mecanici de bord şi doi salvatori, care se vor alătura echipelor de salvare ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care acţionează deja la faţa locului, se arată într-un comunicat remis de MAI.
Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care ar urma să ajungă în Mureş după ora 11.30, este dotat cu un dispozitiv de transport sarcini exterioare acroşate ce permite transportarea unor încărcături exterioare de până la trei tone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi, ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni a fost găsită, marţi, în jurul orei 8.10, la circa zece metri distanţă de elicopter, care se află încă în apă.
Căutarea acesteia - un om de afaceri german - a fost întreruptă în cursul nopţii din ordinul prefectului de Mureş, Corneliu Grosu, din motive de securitate pentru scafandri, fiind reluată marţi dimineaţă.
Citeşte şi:
ELICOPTERUL PRĂBUŞIT în Mureş: Ultima victimă a accidentului de la Tăureni a fost găsită
Scafandrii ISU Mureş, dar şi alte persoane, au reluat, marţi dimineaţă, căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane, între care şi proprietarul aparatului de zbor, omul de afaceri Sorin Ţerbea. Acţiunea a fost îngreunată de mâlul din zona în care s-a prăbuşit elicopterul.
Reprezentanţii Prefecturii Mureş spuneau că accidentul aviatic a avut loc imediat după ce aparatul de zbor - la bordul căruia se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, pilotul, o angajată a acestuia şi o familie germană, formată din soţ, soţie şi fiu adult - s-a ridicat la o altitudine de peste 100 de metri, iar din motive necunoscute încă, s-a prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni. Câţiva localnici au sărit imediat în ajutorul victimelor reuşind să o salveze pe angajata lui Ţerbea, după care echipajele de intervenţie au scos din apă patru cadavre - cel al omului de afaceri Sorin Ţerbea, al pilotului, al femeii germane şi al fiului acesteia.
"Vorbim despre o încercare de decolare nereuşită, asta spun cei care au văzut accidentul, însă la o altitudine de 100-150 de metri aeronava a luat o poziţie nefirească şi s-a îndreptat spre lac. Câţiva localnici au sărit repede în apă şi au reuşit să salveze o femeie. Am văzut la faţa locului patru cadavre, doi cetăţeni germani, omul de afaceri Ţerbea şi pilotul. Mai avem în apă o persoană. (...) Am cercetat cu scafandrii, dar din cauza mâlului nu am mai putut să căutăm", a declarat în curusl nopţii prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu.
Citeşte şi:
Un elicopter s-a PRĂBUŞIT în judeţul Mureş. Cinci persoane au murit. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în aparatul de zbor
Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni, din judeţul Mureş, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită, respectiv o femeie.
Primarul din localitatea Tăureni, Ovidiu - Petru Oltean, declara că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.
Oltean mai spunea că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece.
Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.
Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că femeia care a supravieţuit accidentului a fost transportată spre Târgu Mureş, aceasta având câteva contuzii, dar fiind conştientă.
O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.
Sorin Ţerbea era reprezentantul cluburilor de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF şi patron al echipei Cityu's Târgu Mureş.
În mai 2013, omul de afaceri Sorin Ţerbea a fost achitat într-un dosar de corupţie din arbitraj, în care era judecat pentru dare de mită în formă continuată, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă. Alături de acesta a mai fost achitat fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, judecat pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.
În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.
În 25 septembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Avram şi Ţerbea, ei fiind eliberaţi în 21 noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul