- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (21.12.2018, 19:18)
- Departamentul Social - Mediafax
Un fost membru CSM cere sesizarea CCR privind termenul de introducere a contestaţiei în anulare
Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Toni Neacşu, a anunţat, vineri, că a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu excepţie de neconstituţionalitate privind termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestaţii în anulare.
Urmărește
770 afișări
Un fost membru CSM cere sesizarea CCR privind termenul de introducere a contestaţiei în anulare
"Astăzi (vineri -n.r.), în nume personal, am formulat o petiţie adresată Avocatului Poporului, prin care am solicitat sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate în ce priveşte art. 428 alin. 1 Cpp, care prevede termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestaţii în anulare.În motivare am plecat de la efectele Deciziei CCR nr. 685/2018 şi de la tratamentul juridic diferenţiat şi discriminatoriu în care se află persoanele care au fost condamnate şi execută pedepse pronunţate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în perioada 1.02.2014 şi până în prezent", anunţă Adrian Toni Neacşu, pe Facebook.
În sesizare, avocatul arată că nu pot apela la această cale de atac decât cei cărora li s-a comunicat hotărârea definitivă în ultimele 30 de zile.
"Cu toate că din punct de vedere juridic problema nelegalităţii compunerii completelor de 5 judecători de la ÎCCJ a apărut doar o dată cu pronunţarea acestei decizii de către CCR, nu pot apela la remedii procesuale pentru înlăturarea vătămărilor şi repararea drepturilor decât acele persoane care se află în situaţia particulară de a li se fi comunicat hotărârea definitivă în ultimele 30 de zile. (... Astfel fiind, norma criticată plasează unele dintre persoanele împotriva cărora se face executarea hotărârilor de condamnare pronunţate de complete nelegal constituite şi de instanţe care nu satisfac cerinţele imparţialităţii obiective în situaţia de a fi decăzută din dreptul de a exercita calea de atac prevăzută de lege din motive care nu ii pot fi imputabile, comunicarea hotărârilor de condamnare anterior apariţiei Deciziei nr. 685/2018 a CCR, şi care nu puteau fi prevăzute în mod rezonabil", se arată în textul sesizării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Adrian Toni Neacşu arată, în sesizare, că, deşi începând cu data de 1 februarie 2014, completurile de 5 judecători în materie penală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunţat mai mult de 350 de hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare într-o compunere nelegală a completului de judecată şi cu încălcarea dreptului fundamental la o instanţă imparţială, cei mai mulţi dintre cetăţenii aflaţi în situaţia de a executa aceste hotărâri judecătoreşti lovite de nulitate nu mai au remedii procesuale deoarece nu se mai află în termenul de contestaţie în anulare.
Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii reaminteşte că prin Decizia 685/2018 s-a stabilit că "atât în materie penală, cât şi extrapenală, sancţiunea compunerii nelegale a completului de judecată este nulitatea necondiţionată şi, prin urmare, absolută, a actelor îndeplinite de un astfel de complet".
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Tribunalul Teleorman a respins cererea DNA de redeschidere a dosarului Teldrum. Hotărârea, definitivă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe