Un fost ofiţer Stasi, condamnat la 10 ani pentru uciderea unui polonez la Zidul Berlinului, în 1974

Un fost ofiţer al poliţiei secrete Stasi din fosta Germanie de Est comunistă a fost condamnat luni la 10 ani de închisoare, pentru uciderea unui pompier polonez la trecerea între Berlinul de Est şi Berlinul de Vest, în urmă cu 50 de ani, a anunţat presa germană, citată de Reuters.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Un fost ofiţer Stasi, condamnat la 10 ani pentru uciderea unui polonez la Zidul Berlinului, în 1974

Un fost ofiţer Stasi, condamnat la 10 ani pentru uciderea unui polonez la Zidul Berlinului, în 1974

Manfred N, în vârstă de 80 de ani, al cărui nume de familie nu a fost divulgat din cauza legii privind confidenţialitatea, a fost condamnat luni pentru împuşcarea mortală a lui Czeslaw Kukuczka, un cetăţean polonez în vârstă de 38 de ani, în martie 1974.

Hotărârea poate fi contestată. Manfred N, care provine din oraşul Leipzig, nu a vorbit în timpul procesului.

Czeslaw Kukuczka le spusese oficialilor de la ambasada poloneză din Berlinul de Est că are un dispozitiv exploziv în servietă, pentru a-i forţa să îl lase să meargă în Vest. La acea vreme, cele două părţi ale oraşului erau despărţite de Zidul Berlinului. Polonezul traversa prin punctul de trecere a frontierei Friedrichstrasse, când a fost împuşcat în spate de la o distanţă mică, în plină zi.

În loc să fie dus la un spital din apropiere, Kukuczka a fost transportat la un spital al închisorii Stasi, unde a sângerat până la moarte. Familia sa nu a fost informată cu privire la circumstanţele reale ale morţii sale, iar sicriul său a fost îngropat în Polonia.

Avocatul lui Manfred N a cerut ca acesta să fie achitat, pe motiv că nu se poate dovedi în mod concludent că el a fost cel care a tras.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici