- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.12.2019, 16:01)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un fost preşedinte CA RADET explică la ce temperatură ar trebui să intre apa în bloc, pentru a fi cald în apartamentele bucureştenilor
Fostul preşedinte CA RADET, Gabriel Dumitraşcu, spune că apa caldă trebuie să intre în bloc la temperatura de 55 – 60 de grade Celsius,pentru ca în apartamentele bucureştenilor să fie 22 de grade, dar acest lucru nu se întâmplă din cauza infrastructurii depăşite.Oamenii pot cere despăgubiri furnizorului.
Urmărește
3667 afișări
Gabriel Dumitraşcu, fostul preşedinte CA RADET, a explicat, duminică, la Digi24, că pentru a fi cald în apartamentele bucureştenilor, temperatura apei la intrarea în bloc trebuie să fie de 55 de grade.
„Există un ordin al ANRE, există şi un contract între asociaţia de proprietari şi RADET, un contract de furnizare a energiei termice şi acolo există specificat: nu mai puţin de 55 de grade (să fie apa la intrarea în bloc – n.r.). Între 55 şi 60 de grade. Doar în cazuri extreme, limita ar fi atins 50 de grade pe o perioadă scurtă”, spune Dumitraşcu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Diferenţa de aproximativ 20 de grade între temperatura apei, care este, în prezent, de circa 37 de grade în unele cazuri, nu poate fi rezolvată „de azi pe mâine” şi ţine de infrastructura depăşită.
„Rezolvarea nu vine de pe azi pe mâine. Eu insist pe o soluţie chibzuită de rezolvare de vreo 5 ani. Din păcate nu s-a făcut nimic în acest sens. Ea pleacă de la lipsa de capacitate de producţie, pentru că, în fapt, ceea ce constatăm în calorifere este că nu avem suficientă capacitate pentru ca în condiţii de frig să asigurăm pe sistemul de transport şi distribuţie o temperatură care să ducă la o constare lejeră: 55 de grade apa la intrare în bloc. Deci apa caldă, agentul termic care intră în bloc, nu atinge această temperatură. Neatingând această temperatură, transferul termic prin corpurile de încălzit din calorifere, nu are cum să determine o temperatură de 22 de grade sau 20 de grade în apartamente”, explică Dumitraşcu.
Acesta a mai spus că a existat o capacitate excedentară de producţie în urmă cu 30 de ani, dar a îmbătrânit şi a ieşit din uz.
„Având în vedere că acum este la limită, se pierde prin conductele vechi de 30 – 40 – 50 de ani şi pierderea e mult mai mare decât cea normată, care ar trebui să fie undeva la 20-22%. Ea depăşeşte 30% în momentul de faţă. Exact această pierdere face ca temperatura de intrare în bloc să nu mai fie de 55 de grade, ci la 37 de grade”, mai spune Gabriel Dumitraşcu.
Fostul preşedinte CA afirmă că cei care au contract, dar sunt nemulţumiţi pot cere despăgubiri de la furnizor.
„Există o prevedere în regulament şi în contractul cadru care permite tuturor să se întoarcă împotriva furnizorului de energie termică. Nu mai este RADET acum, este Termoenergetica şi să solicite despăgubiri, compensaţii pentru lipsa de energie termică. Şi există normele clare. Eu chiar anul trecut am postat şi am popularizat o astfel solicitare. Sunt asociaţii de proprietari care au uzat-o şi au avut câştig de cauză în relaţia cu RADET”, a mai spus Dumitraşcu.
De la 1 Decembrie, noul operator regional de termie în Capitală este Termoenergetica.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Accident teribil: Doi tineri morţi şi doi în comă, după ce nu au mai putut controla maşina din cauza vitezei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55