Un furnal vechi de la ArcelorMittal Galaţi a fost demolat

ArcelorMittal Galaţi a demolat un furnal care fusese pornit în 1969 şi care a funcţionat 39 de ani, reprezentanţii companiei invocând impactul asupra mediului şi riscul la care erau supuşi angajaţii, instalaţia nefiind operaţională.

Urmărește
296 afișări
Imaginea articolului Un furnal vechi de la ArcelorMittal Galaţi a fost demolat

Un furnal vechi de la ArcelorMittal Galaţi a fost demolat (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Furnalul 2 a funcţionat până în 2008, când a fost oprit definitiv. Procesul de scoatere din uz a instalaţiei a presupus până acum demontarea anumitor componenete ce pot fi reciclate sau refolosite, iar sâmbătă, prin detonare, furnalul a fost demolat complet.

"Furnalul nr. 2 nu mai face parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate in operare, Furnalul nr. 5 şi Furnalul nr. 3, cel din urmă oprit temporar în acest moment. Asemeni Furnalului nr. 1 şi Furnalui nr. 6, starea Furnalului nr. 2 prezintă ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor cât şi pentru mediu, pe care Compania nu doreşte să le ignore", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal.

În prezent, la ArcelorMittal Galaţi funcţionează un singur furnal, Furnalul 5, care a fost retehnologizat recent, compania siderurgică investind peste 80 de milioane de euro în acest proces.

"Furnalul 5 poate produce nivelul actual cerut de piaţă, la calitate ridicată, având costuri variabile la un nivel competitiv şi parametri reduşi de emisii", a mai spus purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici