Video Un grup mafiot din zona de Vest a ţării, anihilat de DIICOT

Cel mai agresiv grup mafiot care acţiona în zona de Vest a ţării, coordonat de Uţu Rohozneanu, a fost anihilat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la percheziţionarea caselor membrilor reţelei fiind găsite arme de foc, săbii ninja şi topoare.

Urmărește
565 afișări

Marţi, procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pe Uţu Claudiu Rohozneanu, Constantin Florin Moisă, Mihai Darius Moisă, Marius Datcu, Viorel Ciprian Suciu, Constantin Marius Dragoman, Daniel Gabriel Drăgulescu, Alexandru Mihai Bundea, Lakastos Laszlo şi Ioan Alexandru Kopar, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, şantaj, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, tentativă de omor calificat.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de combatere a criminalităţii organizate Arad, au destructurat astfel cea mai importantă grupare infracţională organizată specializată în infracţiuni de violenţă, ce acţiona pe raza judeţului Arad, cu ramificaţii în toată zona de Vest a ţării.

În fapt, s-a constatat că în cursul anului 2008, cei zece precum şi alte persoane în scopul comiterii infracţiunilor grave de tâlhărie şi şantaj, toate subsumate aceluiaşi scop, respectiv obţinerea de beneficii materiale, sens în care, prin întrebuinţarea de violenţe şi ameninţări, şi folosind arme albe (bâte tip base-ball, săbii, cuţite, bastoane telescopice şi răngi) sau chiar arme de foc (pistoale), au constrâns mai multe părţi vătămate să le dea importante sume de bani (în euro) oferindu-le în schimb “protecţie” faţă de eventuale persoane care ar atenta la bunurile, integritatea corporal, ori chiar viaţa lor sau a familiilor lor.

În total, sumele de bani obţinute doar în cursul anului 2008, de către grupul infracţional organizat având drept lider pe Uţu Rohozneanu se ridică la valoarea de 95.600 de euro.

La domiciliile inculpaţilor a fost găsit un adevărat arsenal de arme de foc şi arme albe - pistoale, peste 20 de săbii (unele tip Ninja), peste 40 de cuţite de diverse mărimi, o lance, mai multe bastoane telescopice, topoare şi bâte de base-ball, spray-uri paralizante şi lacrimogene etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici