- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.11.2018, 17:19)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un incubator şi două monitoare de 34.400 euro, donate Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu"
Un incubator de terapie intensivă şi două monitoare, în valoare de 34.400 de euro, au fost donate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu de Organizaţia Salvaţi Copiii. În România, rata mortalităţii infantile este de 7,2 la mia de locuitori, dublă faţă de Uniunea Europeană.
Urmărește
145 afișări
Un incubator şi două monitoare de 34.400 euro, donate Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu"
“Este a treia dotare pe care o facem secţiei de terapie neonatală. (...) Anterior am mai fost aici cu o donaţie care a constat într-un incubator şi un ventilator de suport respirator. (...) Spitalul de Urgenţă de Copii primeşte anual aproape 180 de cazuri grele de la maternităţi din Bucureşti sau din judeţele de lângă Bucureşti, cazuri foarte grele de malformaţii, afecţiuni severe sau patologii complexe, care vin către spital. E un număr mare. Aparatura e limitată, e destul de redusă şi de multe ori veche. Sunt cinci incubatoare, dar două au vechime de peste zece ani. Sunt şase ventilatoare, dar trei au vechime de peste 18 ani”, a declarat preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, într-o conferinţă de presă organizată, marţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Gabriela Alexandrescu susţine că rata mortalităţii infantile în România este dublă faţă de Uniunea Europeană.
“Unele mămici nasc în maternităţi care nu sunt pregătite, iar noi am dezvoltate programe de suport în 41 de judeţe. (...) Vestea bună e că mortalitatea infantilă a scăzut de la 10,1 la mie la 7,2 la mie, dar încă stăm destul de prost în acest domeniu. Avem rata moralităţii dublă faţă de Uniunea Europeană”, a mai spus Gabriela Alexandrescu.
Reprezentanţii instituţiei medicale susţin că incubatoarele sunt binevenite, mai ales pentru că numărul solicitărilor din partea pacienţilor este mare.
“Avem aici un număr de zece paturi însă primim cazuri deosebite, complexe. (...) Ei vin pentru patologii digestive, chirurgicale, respiratorii. (...) Această dotare modernă este absolut necesară, pentru că pe lângă un personal calificat trebuie să ai şi aparatură de ultima generaţie cu care să asiguri aceste îngrijiri specifice. (...) Trei sferturi din pacienţii noştri sunt şi prematuri, pe lângă aceste îngrijiri de monitorizare, trebuie să le asigurăm şi îngrijirile specifice prematurului, respectiv incubatoare performante”, a explicat şefa secţiei terapie intensivă nou-născuţi, Ana Maria Brădeanu.
Salvaţi Copiii dotează cu 122 de echipamente medicale 37 de maternităţi. Până la sfârşitul anului 2018, bilanţul programului va cuprinde 88 de maternităţi dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 41.000 de prematuri.
Potrivit datelor din analiza efectuată de Salvaţi Copiii în 2016, 13% din maternităţile din România, de nivel I, nu au niciun incubator standard pentru nou-născuţii prematuri, 56% din maternităţile de nivelul II nu au ventilator pentru suport respirator şi 14% din maternităţile de nivelul III au o singură masă de reanimare pentru copii.
De asemenea, maternităţile se confruntă cu o vechime mare a echipamentelor. Potrivit organizaţiei, în unele maternităţi există incubatoare din 1967, iar ventilatoare pentru nou-născuţi din anul 1966.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe