Un inginer al marinei americane şi soţia sa, condamnaţi într-un caz de spionaj
Un inginer nuclear al Marinei americane şi soţia sa au fost condamnaţi fiecare la aproximativ două decenii după gratii pentru că au conspirat să vândă informaţii clasificate legate de proiectarea navelor de război cu propulsie nucleară unei ţări străine în schimbul a mii de dolari în criptomonede.
Conform CNN, Departamentul de Justiţie a anunţat miercuri că Jonathan Toebbe, în vârstă de 44 de ani, din Annapolis, Maryland, a fost condamnat la peste 19 ani. Soţia sa, Diana Toebbe, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnată la peste 21 de ani de închisoare.
Cuplul a pledat vinovat în februarie pentru conspiraţie şi a sperat să determine un judecător federal din Virginia de Vest să semneze acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, pentru sentinţe mai mici. Judecătoarea Gina Groh a respins acordurile, declarând că nu era în interesul ţării să accepte înţelegerile prin care Jonathan Toebbe ar fi putut fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 12 şi 18 ani de închisoare, în timp ce soţia sa ar fi putut fi condamnată la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.
Soţii Toebbe au pledat din nou vinovaţi în septembrie, ca parte a unor noi acorduri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Cuplul a coordonat livrări de carduri SD criptate care conţineau informaţii clasificate despre submarine nucleare, mai exact nave din clasa Virginia, pentru persoane despre care credeau că sunt membri ai unui guvern străin, în schimbul a mii de dolari în criptomonede, potrivit unei plângeri penale.
Procurorii au declarat că soţii au făcut eforturi mari pentru a ascunde cardurile SD în locaţiile de livrare pe parcursul a mai multor luni, ascunzând un card SD într-un sandviş cu unt de arahide într-un caz, în timp ce altele au fost ascunse în interiorul unui pachet de gumă de mestecat şi al unui ambalaj sigilat de Band-Aid.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO