- Home
- Social
- BRAŞOV, (26.08.2017, 10:17)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un jaguar şi lebede albe, noii "locatari" de la Zoo Braşov. Vizitatorii vor putea hrăni animalele
O femelă jaguar de la Zoo Sibiu şi câteva lebede albe de pe Lacul Cetăţii din Făgăraş vor fi noii "locatari" ai Grădinii Zoologice din Braşov, pentru primirea puiului de jaguar angajaţii instituţiei lucrând de zor pentru a crea un lac unde să se răsfeţe felina.
Urmărește
139 afișări
Un jaguar şi lebede albe, noii "locatari" de la Zoo Braşov. Vizitatorii vor putea hrăni animalele
Francesca, puiul de jaguar care a fost donat Braşovului de către Zoo Sibiu, are un an şi jumătate. Pentru primirea puiului de jaguar, angajaţii Grădinii Zoologice muncesc de zor pentru a crea un mic lac în care să se poată răsfăţa felina.
"În momentul de faţă,, în ţarcul în care va sta felina se lucrează la realizarea unui mic lac, pentru că jaguarii iubesc apa. Va mai dura o perioadă până la finalizarea lucrărilor, pentru că în ţarc nu se poate intra cu utilaje, astfel că săpăturile se realizează manual", a explicat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Donaţia de la Sibiu a fost primită cu bucurie, mai ales pentru că singurul jaguar al Zoo Braşov a murit anul acesta de bătrâneţe, la vârsta de 20 de ani.
Lebedele albe vor fi aduse la Zoo Braşov pentru că s-au înmulţit în această vară şi nu mai încap pe Lacul Cetăţii, care înconjoară fortificaţia de la Făgăraş.
"La nivelul autorităţilor locale din Braşov şi Făgăraş s-au purtat discuţii privind posibilitatea ca noi să preluăm mai multe lebede, astfel că în perioada următoare, la Grădina Zoologică Braşov vor fi aduse 10 – 12 exemplare de lebede albe", a mai spus directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.
În prezent, la Zoo Braşov sunt doar patru lebede, dintre care două albe şi două negre, astfel că nu există riscul suprapopulării lacului.
Administratorii Zoo Braşov plănuiesc să-i implice pe vizitatori în activităţile parcului, aşa că din această toamnă unele animale vor putea fi hrănite, după un program bine stabilit.
"La intrarea în grădină vom avea un panou pe care vom scrie zilnic programul de hrănire a animalelor, dar vom trece şi celelalte activităţi educative ce se vor desfăşura în ziua respectivă. În cazul animalelor care nu sunt periculoase, cum este cazul lebedelor, peştilor sau cămilelor, împreună cu îngrijitorii, vizitatorii vor putea hrăni animalele", a explicat Alin Pînzaru.
În ceea ce priveşte speciile periculoase, cum este cazul leilor, tigrilor, leoparzilor şi, în viitorul apropiat, a jaguarului, oamenii vor putea doar să privească cum sunt hrănite animalele de către personalul specializat.
Taxa devizitare a Parcului Zoo Braşov este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe