Un judecător de la Tribunalul Dolj şi doi avocaţi reţinuţi pentru fapte de corupţie au fost arestaţi

Judecătorul Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă, reţinuţi pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi, joi seară, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Craiova.

Urmărește
1171 afișări
Imaginea articolului Un judecător de la Tribunalul Dolj şi doi avocaţi reţinuţi pentru fapte de corupţie au fost arestaţi

Un judecător de la Tribunalul Dolj şi doi avocaţi reţinuţi pentru fapte de corupţie au fost arestaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei trei sunt învinuiţi într-un caz de corupţie în care un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Laurenţiu Anghel, care, la rândul său, urma să vorbească, în favoarea deţinutului, cu judecătorul Bogdan Diaconescu, pentru obţinerea unei pedepse mai uşoare, a declarat Mircea Gacea, avocatul judecătorului arestat.

Judecătorul Laurenţiu Anghel şi cei doi avocaţi au declarat recurs împotriva măsurii de arestare preventivă decisă de judecătorii Curţii de Apel Craiova.

Potrivit avocatului Mircea Gacea, judecătorul Laurenţiu Anghel este cercetat pentru trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, iar cei doi avocaţi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă.

Pronunţarea magistraţilor Curţii de Apel Craiova a avut loc într-o şedinţă publică la finalul căreia magistratul Doru Filimon, care a luat decizia arestării celor trei, a spus că pentru un judecător nimic nu este mai greu decât să ia măsuri împotriva colegilor săi.

La ora transmiterii aceste ştiri, judecătorul Anghel şi cei doi avocaţi au fost luaţi cu duba Poliţiei şi vor fi duşi în arestul Poliţiei judeţene Dolj.

Avocatul Ion Militaru, unul dintre cei doi avocaţi reţinuţi, a părăsit sediul Curţii de Apel Craiova, însoţit de apărătorul său, joi, în jurul orei 21.15, după ce ordonanţa de reţinere îi expirase la ora 19.00, însă a revenit ulterior la Curtea de Apel pentru aflarea deciziei în cazul său.

Judecătorul Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă, reţinuţi pentru fapte de corupţie, au fost audiaţi, joi, timp de câteva ore, la DNA Craiova. Cei trei au ieşit de la audieri în jurul orei 17.00, fiind duşi, cu o dubă a Poliţiei, în arestul Poliţiei Dolj.

Ulterior, cei trei au fost aduşi la Curtea de Apel Craiova, cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influenţă, potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel, Aurel Ilie.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat, în noaptea de miercuri spre joi, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj, pentru o mită de 40.000 de euro. Ulterior, magistratul a fost reţinut de DNA, alături de doi avocaţi.

Laurenţiu Anghel a fost implicat în judecarea mai multor dosare privind oameni de afaceri controversaţi din Craiova, între care Constantin Dâlgoci, acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 600.000 de lei prin returnări ilegale de TVA.

În 1 februarie 2010, printr-o decizie a completului de judecată din care făcea parte Laurenţiu Anghel, Ionuţ Dinu, fiul unui poliţist craiovean, care a împuşcat în cap o tânără, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost schimbată încadrarea juridică din omor în ucidere din culpă.

Totodată, numele magistratului Laurenţiu Anghel este legat şi de cazul lui Ion Stelică Mihai, un cunoscut al lumii interlope din Strehaia, care a fost condamnat definitiv în aprilie 2004 de instanţa supremă, dar a fost eliberat, în noiembrie acelaşi an, printr-o decizie a Tribunalului Dolj care a admis o cerere de revizuire a sentinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici