- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (25.03.2016, 13:10)
- Departamentul Corespondenti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un kilogram de carne de miel costă la Cluj 13 lei, în Covasna 11 lei, iar în Alba 10 lei
Un kilogram de carne de miel ajunge, înaintea Paştelui Catolic, în pieţele din Cluj, la preţuri cuprinse între 10 şi 13 lei, în Covasna şi Harghita costă între 11 şi 12 lei, în timp ce în Alba costă 10 lei. În marile magazine preţul pentru un kilogram de miel ajunge la 30 de lei.
Urmărește
1324 afișări
Un kilogram de carne de miel costă la Cluj 13 lei, în Covasna 11 lei, iar în Alba 10 lei (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)
Autorităţile sanitar veterinare din judeţul Cluj au autorizat patru puncte de sacrificare a mieilor înaintea Paştelui Catolic, unul fiind lângă Cluj-Napoca, iar celelalte trei în Turda, Câmpia Turzii şi Huedin.
Reprezentanţii Consiliul Judeţean Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că în Cluj-Napoca funcţionează, începând de vineri, în cadrul Centrului Agro Transilvania, de lângă Cluj-Napoca, un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor care va funcţiona după toate normele igienico-sanitare, de unde clujenii "pot să aleagă şi să cumpere mielul dorit direct de la crescători, miel care va fi sacrificat pe loc, având astfel garanţia achiziţionării unui produs sigur şi de calitate”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
"Punctul pentru sacrificarea mieilor de la Agro Transilvania va fi deschis în perioada 25-26 martie, în preajma sărbătoririi Paştelui Catolic, respectiv în perioada 28-30, în preajma sărbătoririi Paştelui Ortodox”, au spus reprezentanţii Consiliul Judeţean Cluj.
Carnea de miel se vinde la Centrul Agro Transilvania cu 13 lei kilogramul în viu şi cu 25 de lei kilogramul în carcasă.
Mircea Moldovan, un cioban din zona Gherla, a declarat că vinde mielul în viu la preţul de 10 lei pe kilogram.
În unele supermarket-uri din Cluj-Napoca, carcasa de miel se vinde cu 23,99 de lei pe kilogram
În judeţul Covasna, două abatoare sunt autorizate pentru sacrificarea mieilor. Preţul unui kilogram de miel viu este cuprins între 11 şi 11,50 lei, iar carnea de miel la carcasă poate fi cumpărată cu aproximativ 25 de lei, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei judeţene a Crescătorilor de Ovine.
”În judeţul Covasna, două abatoare sunt autorizate pentru sacrificarea mielor, unul la Lemnia de Sus şi celălalt la Baraolt", a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor.
Întrebat la ce să fie atenţi oamenii atunci când cumpără miel şi ce recomandă acestora, dr. Siko Barabasi Sandor a răspuns: ”În primul rând, să cumpere din locuri autorizate. În al doilea rând, atunci când cumpără carnea de miel -carcasa de miel sau jumătate de carcasă de miel - să se uite dacă aceasta este ştampilată, pentru că în cazul în care este ştampilată, înseamnă că a fost verificată, controlată sanitar- veterinar. Acestea sunt cele mai importante aspecte".
Citeşte şi: Românii au cumpărat aproximativ 3,5 milioane de miei de Paşte, faţă de 2,5-3 milioane anul trecut
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Covasna, Ioan Cosnean, a declarat că mieii se vând cu preţuri între 11 şi 11,50 lei kilogramul în viu şi în jur de 25 de lei, la carcasă.
”Anul acesta, Paştele catolic e mult mai repede decât în alţi ani şi preţurile sunt un pic mai ridicate, cel puţin în viu. La viu se vinde cam cu 11 lei, 11,50 lei, dar preţul carcasei este apropiat de anul trecut, adică în jur de 25 de lei - mielul tăiat. Anul trecut, preţul în viu a fost 9 lei, 9,5 lei, iar acum va fi 11- 11,50 lei, iar cel pentru carcasă va fi în jur de 25 de lei", a declarat Ioan Cosnean
În Harghita, au fost autorizate temporar trei puncte de sacrificare a mieilor, la Plăieşii de Jos, Nicoleşti şi la Ocna de Sus, potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, Ladó Zsolt.
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Harghita, Ioan Avârvarei, a declarat că mieii se vând la preţurile din anii anteriori, respectiv între 10 şi 12 lei kilogramul în viu şi între 20 -25 de lei kilogramul de carne în carcasă.
”Preţurile sunt exact cele care au fost anii trecuţi, nu au mai crescut de câţiva ani, deci între 20 şi 25 de lei – sacrificat şi 10 -12 lei – viu”, a spus Avârvarei.
În perioada premergătoare Paştelui catolic, DSVSA Alba a autorizat, temporar, în judeţ, un singur centru de sacrificare a mieilor, în municipiul Aiud, ca urmare a solicitării Primăriei de aici.
Purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, dr. Mihai Draşovean, a declarat că la Aiud kilogramul de miel în viu se vinde cu 10 lei. Acesta a afirmat că în perioada premergătoare Paştelui Ortodox vor fi, cu siguranţă, mai multe solicitări de autorizare temporară a centrelor de sacrificare.
Potrivit surse citate, în judeţul Alba mieii se vând în această perioadă în supermarketuri şi măcelării cu preţuri între 20 şi 30 de lei kilogramul sacrificat.
În judeţul Alba sunt patru abatoare autorizate permanent pentru sacrificarea mieilor: în comunele Ighiu şi Galda de Jos, respectiv în oraşele Cugir şi Blaj.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul