Un mare actor i-a avertizat pe tineri despre pericolele inteligenţei artificiale

Nicolas Cage i-a îndemnat pe tinerii actori să reziste presiunilor de a permite folosirea inteligenţei artificiale pentru a le fi manipulate interpretările artistice, scrie Deadline.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului Un mare actor i-a avertizat pe tineri despre pericolele inteligenţei artificiale

Un mare actor i-a avertizat pe tineri despre pericolele inteligenţei artificiale

Nicolas Cage a urcat pe scenă la cea de-a 25-a ediţie a Newport Beach Film Festival, duminică, unde a făcut un apel către tinerii actori să nu cedeze presiunilor angajatorilor care vor să folosească inteligenţa artificială pentru a le modifica actul artistic.

Aflat la eveniment pentru a primi premiul Icon Award, Cage a susţinut un discurs în cadrul brunch-ului de onoare de la Balboa Bay Resort, alături de alte personalităţi precum June Squibb, Marianne Jean-Baptiste şi Colman Domingo.

„Interpretarea în film este un proces manual, organic, creat de la zero”, a spus actorul din „Longlegs”. El a avertizat cu privire la noua tehnologie numită Employment-based Digital Replica (EBDR), care permite studiourilor să modifice faţa, vocea şi limbajul corporal al actorilor după ce aceştia au filmat deja scenele.

Cage a dat ca exemplu propria sa experienţă în filmul „The Flash” din 2023, unde a fost utilizată, de asemenea, tehnologia EBDR. El i-a îndemnat pe tinerii actori să-şi protejeze drepturile şi să fie vigilenţi atunci când li se cere să semneze contracte ce permit folosirea acestei tehnologii.

„Protejaţi-vă instrumentul”, a concluzionat Cage, referindu-se la vocea, faţa, corpul şi imaginaţia actorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nicolas cage,
ai,
actor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici