Un mare oraş din Germania interzice roboţii de tuns iarba pe timp de noapte pentru a proteja aricii

Oraşul Köln din vestul Germaniei a emis o interdicţie privind utilizarea maşinilor robotizate de tuns iarba pe timp de noapte pentru a proteja aricii, a anunţat marţi municipalitatea.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Un mare oraş din Germania interzice roboţii de tuns iarba pe timp de noapte pentru a proteja aricii

Ordinul intră în vigoare cu efect imediat, potrivit autorităţilor. Unele municipalităţi mai mici au luat deja măsuri similare, informează agenţia germană dpa.

Dacă micile animale ţepoase dau peste roboţi de tuns iarba, în timp ce caută hrană, pot suferi răni foarte grave sau chiar fatale.

Oraşul, în motivarea deciziei, a declarat că aricii, în general, nu fug de roboţii de tuns gazonul, ci se încolăcesc într-o poziţie defensivă. Acest lucru îi face vulnerabili.

Animalele îşi caută hrana la asfinţit şi noaptea.

Un expert al Federaţiei Germane pentru Mediu şi Conservarea Naturii (BUND) a declarat pentru agenţia dpa că interzicerea maşinilor robotizate de tuns gazonul pe timp de noapte este „minimul” pe care oraşul îl poate face pentru a proteja animalele.

Deoarece roboţii îşi desfăşoară activitatea nesupravegheaţi şi aproape fără zgomot, proprietarii de grădini preferă adesea să pornească dispozitivele noaptea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici