- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.07.2013, 17:57)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un membru al clanului Corduneanu şi alţi doi interlopi, reţinuţi la Iaşi pentru trafic de influenţă
Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Clapon au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce au primit 40.000 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă judecătorii Curţii de Apel Iaşi pentru a-i reduce pedeapsa, potrivit DNA.
Urmărește
442 afișări
Un membru al clanului Corduneanu şi alţi doi interlopi, reţinuţi la Iaşi pentru trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi i-au reţinut, vineri, pe Gheorghe Clapon şi Tiberiu Francisc Cristodorescu pentru trafic de influenţă, iar pe Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) pentru complicitate la trafic de influenţă.
Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada mai - iunie 2013, Cristodorescu şi Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la o persoană denunţătoare, judecată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare, 40.300 de euro, din care au primit în două tranşe egale 40.000 de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Aceştia, susţin anchetatorii, l-ar fi lăsat pe denunţător să creadă "că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei".
Cei trei vor fi duşi la Tribunalul Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.
Gheorghe Rusu, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Clapon sunt cunoscuţi membri ai lumii interlope ieşene, vizaţi şi în alte dosare.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că denunţătoarea în acest dosar este Mihaela Pavăl (fostă Moisa). Aceasta este judecată în apel la Curtea de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi trafic de minori, următorul termen al procesului fiind pe 5 septembrie.
Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) este judecat împreună cu cinci dintre fraţii săi şi alte 21 de persoane într-un alt dosar, de crimă organizată, aflat pe rolul Tribunalului Maramureş.
În 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iaşi au trimis în judecată 27 de membri ai clanului Corduneanu, inclusiv pe liderul grupării, Constantin Corduneanu, pentru şantaj, înşelăciune, trafic de persoane şi spălare de bani.
Tiberiu Cristodorescu, împreună cu alţi cinci inculpaţi, a fost trimis în judecată, în 2007, de procurorii anticorupţie ieşeni, pentru prejudicierea statului cu echivalentul a 4,5 milioane de euro, prin afaceri ilegale cu produse petroliere. Cei şase au fost achitaţi de Tribunalul Iaşi, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Iaşi, dar procurorii au contestat decizia la instanţa supremă. Primul termen al recursului este 31 octombrie.
Potrivit anchetatorilor, în septembrie 2005, Vasile Rodideal, naşul lui Gheorghe Mararu - împuşcat în 2010 într-o cafenea din Piatra Neamţ -, ar fi pus la cale asasinarea fostului său partener de afaceri Tiberiu Cristodorescu.
Potrivit anchetatorilor, în septembrie 2005, Rodideal împreună cu Dumitru Chetreanu ar fi contactat trei cetăţeni din Republica Moldova care urmau să facă rost de un dispozitiv exploziv acţionat de la distanţă pentru a-l asasina pe ieşeanul Cristodorescu. În 17 ianuarie 2011, liderul interlop Vasile Rodideal a fost condamnat definitiv la 15 ani de detenţie, iar complicele său, Dumitru Chetreanu, la 14 ani, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Gheoprghe Clapon a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi, în decembrie 2011, alături de alte nouă persoane şi şapte firme, într-un dosar de înşelăciune prin vânzarea fictivă a unor utilaje industriale şi spălare de bani de peste un milion de euro. Clapon, asociat unic şi administrator al SC "Clapon Construct" SRL Iaşi, a fost acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe