Un mic dejun copios poate contribui la pierderea kilogramelor în plus
Un studiu realizat de un cercetător american confirmă ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus, informează BBC.
Un mic dejun copios poate contribui la pierderea kilogramelor în plus (Imagine: www.bbc.co.uk)
Potrivit profesorului Daniela Jakubowicz, de la Virginia Commonwealth University, autorul acestui studiu, prezentat la o conferinţă medicală care a avut loc la San Francisco, femeile supraponderale care consumă la micul dejun jumătate din numărul zilnic de calorii pierd mai mult în greutate decât cele care iau un mic dejun frugal.
Cercetătorul este de părere că micul dejun frugal are, de fapt, un efect nedorit, acela de a creşte pofta pentru anumite alimente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Jakubowicz le recomandă de 15 ani pacienţilor săi să adopte regula micului dejun copios.
La studiu au participat 96 de femei obeze, sedentare.
O parte dintre voluntare au adoptat o dietă ce implica un număr zilnic de 1.085 de calorii - majoritatea provenind din proteine şi grăsimi. Micul dejun constituia cea mai frugală masă a zilei - 290 de calorii, cu doar şapte grame de carbohidraţi.
Potrivit sursei citate, dieta adoptată de cel de-al doilea grup implica un număr de 1.240 de calorii consumate zilnic, cu o proporţie mai scăzută de grăsimi şi mai mulţi carbohidraţi şi proteine. Micul dejun conţinea 610 calorii, cu 58 de grame de carbohidraţi, în timp ce prânzul şi cina conţineau 395 şi, respectiv, 235 de calorii.
După patru luni, femeile care au adoptat dieta cu un conţinut scăzut de carbohidraţi au pierdut mai mult în greutate decât cele din celălalt grup, în medie cu 12,7 faţă de 10,4 kilograme.
Însă după opt luni, situaţia s-a inversat: femeile care au adoptat dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi s-au îngrăşat din nou, în medie, cu 8,16 kilograme, în timp ce femeile din al doilea grup au continuat să slăbească, în medie, cu 7,4 kilograme.
Femeile care au adoptat dieta cu conţinut crescut de carbohidraţi au pierdut, în medie, 20% din kilogramele pe care le aveau la începutul studiului, faţă de 5% pentru celălalt grup.
Persoanele care au adoptat regula micului dejun copios au indicat că s-au simţit mai puţin flămânde, mai ales dimineaţa.
Profesorul spune că micul dejun frugal contribuie la exacerbarea poftei pentru carbohidraţi şi încetineşte metabolismul. Din acest motiv, după o perioadă scurtă în care pierd în greutate, persoanele care mănâncă puţin dimineaţa încep să se îngraşe iar.
Profesorul Alex Johnstone, de la Institutul de cercetare Rowett din Aberdeen, spune că mai multe studii anterioare au indicat faptul că dietele cu conţinut redus de carbohidraţi sunt un instrument bun pentru reducerea greutăţii într-o perioadă scurtă de timp, dar nu constituie o dietă pentru toată viaţa.
În plus, persoanele care nu mănâncă suficient dimineaţa prezintă mai multe probabilităţi să li se facă foame înainte de prânz. Din acest motiv ele apelează, de obicei, la alimente bogate în grăsimi şi zaharuri precum biscuiţi, gogoşi şi produse de patiserie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO