Un muc de ţigară a rezolvat un mister de 44 de ani. Criminalul prins datorită ADN-ului

  • După 44 de ani de la uciderea unei femei din statul Washington, poliţia a făcut o descoperire care a dus la arestarea unui suspect.
  • Un simplu muc de ţigară a fost cheia pentru rezolvarea acestui caz vechi de crimă.
Urmărește
1378 afișări
Imaginea articolului Un muc de ţigară a rezolvat un mister de 44 de ani. Criminalul prins datorită ADN-ului

Un muc de ţigară a rezolvat un mister de 44 de ani. Criminalul prins datorită ADN-ului

În februarie 1980, Dorothy „Dottie" Maria Silzel, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită moartă în casa ei din Kent, Washington. Autopsia a arătat că ea a fost strangulată sau sufocată şi a suferit o lovitură la cap. De asemenea, fusese agresată sexual, conform CNN.

Timp de decenii, cazul a rămas nerezolvat. Însă, în 2016, progresele în tehnologia ADN au permis anchetatorilor să obţină un profil ADN parţial de pe halatul de baie al victimei. Acest profil a fost asociat unui bărbat necunoscut, numit „individul A".

În 2022, investigatorii au folosit genealogia genetică pentru a identifica 11 posibili suspecţi. Metoda modernă compară ADN-ul neidentificat cu bazele de date genealogice, ajutând la găsirea rudelor persoanei necunoscute.

Printre suspecţi se aflau Kenneth Duane Kundert şi fratele său, ambii din Arkansas. Anchetatorii au descoperit că cei doi fraţi locuiseră cândva la doar 1.200 de metri de apartamentul lui Silzel.

În martie 2024, poliţia din Kent l-a supravegheat pe Kundert şi au colectat un muc de ţigară aruncat de acesta. Testele de laborator au confirmat că ADN-ul de pe mucul de ţigară se potrivea cu cel al „individului A".

Astfel, Kenneth Duane Kundert, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat joi, acuzat de crimă de gradul întâi, iar cauţiunea a fost stabilită la 3 milioane de dolari.

Şeful poliţiei din Kent, Rafael Padilla, a oferit detalii despre victimă: Silzel era originară din Manden, Dakota de Nord, absolvise liceul acolo şi lucrase pentru un district şcolar. Ea se mutase în zona Seattle cu aproximativ 12 ani înainte de moartea sa tragică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici