Un nou avertisment Gmail şi Outlook. Deschiderea unor e-mailuri se va dovedi costisitoare

Gmail, Outlook şi utilizatorii altor servicii de e-mail au fost plasaţi în alertă roşie după ce au fost descoperite noi escrocherii periculoase: "Dacă credeţi că datele dvs. nu au nicio valoare, de ce şi-ar petrece escrocii atât de mult timp încercând să vă fure datele?”.

Urmărește
3034 afișări
Imaginea articolului Un nou avertisment Gmail şi Outlook. Deschiderea unor e-mailuri se va dovedi costisitoare

Un nou avertisment Gmail şi Outlook. Deschiderea unor e-mailuri se va dovedi costisitoare

Experţii în securitate avertizează că atacurile cibernetice sunt în creştere. Echipa de la Avast spune că a existat o creştere semnificativă a ameninţărilor online în prima parte a anului, majoritatea vizând victimele prin intermediul conturilor de e-mail.

Una dintre cele mai înspăimântătoare ameninţări noi este un mesaj care pretinde că provine de la firme de încredere precum Microsoft sau Adobe, relatează Mirror.

Aceste mesaje par reale, dar imediat ce ataşamentul inclus este deschis, declanşează descărcarea instantanee a unui program malware pe dispozitiv.

Avast spune că a observat bug-uri periculoase, precum Qbot şi Raccoon, care folosesc această tehnică de distribuţie pentru a fura informaţii şi a observat, de asemenea, un troian bancar numit IcedID, care foloseşte ataşamentele OneNote pentru a fura bani.

"Sfatul meu este să fiţi foarte atenţi la orice e-mail care vă cere să descărcaţi fişiere sau să faceţi clic pe un link, chiar şi la cele care par a fi de la companii de încredere", a declarat Jakub Kroustek de la Avast.

Avast a constatat, de asemenea, o creştere cu 40% a numărului de atacuri de phishing şi smishing faţă de anul precedent.

Aceste înşelăciuni se folosesc adesea de caracterul urgent al mesajului pentru a încerca să păcălească oamenii să deschidă link-uri şi să introducă detalii personale, cum ar fi numele de utilizator şi chiar parolele.

Atunci când aceste date ajung pe mâini greşite, infractorii cibernetici dispun de arsenalul necesar pentru a fura cu uşurinţă identitatea cuiva, ceea ce poate duce la o serie de evenimente de coşmar.

"Dacă credeţi că datele dvs. nu au nicio valoare, de ce şi-ar petrece escrocii atât de mult timp încercând să vă fure datele? Adevărul este că oricine poate fi afectat şi este important să rămâi vigilent şi să foloseşti o protecţie adecvată", a adăugat Kroustek, directorul Avast Malware Research.

Un ultim aspect la care trebuie să fiţi atenţi sunt escrocheriile cu rambursări şi facturi. Acestea au înregistrat o creştere de 26% în Marea Britanie, potrivit Avast. Escrocii folosesc această metodă pentru a trimite facturi false pentru bunuri sau servicii care nu au fost niciodată comandate sau primite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici