Un nou bilanţ al exploziei de la Oltchim: opt răniţi

Opt persoane au fost rănite, dintre care trei foarte grav, în explozia produsă, marţi, la combinatul Oltchim, potrivit unui nou bilanţ comunicat agenţiei MEDIAFAX de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Un nou bilanţ al exploziei de la Oltchim: opt răniţi

Un nou bilanţ al exploziei de la Oltchim: opt răniţi

Potrivit sursei citate, cinci dintre răniţi au fost duşi de ambulanţe la Spitalul Judeţean Vâlcea, iar alţi trei la unitatea medicală a combinatului, cei din urmă fiind mai mult în stare de şoc.

Cei trei răniţi grav în explozia de la instalaţia de propenoxid a combinatului, care au arsuri pe o mare suprafaţă a corupului, vor fi aduşi la Bucureşti cu un elicopter al SMURD, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, Georgeta Silişte. Pacienţii sunt în curs de stabilizare a funcţiilor vitale în Secţia de terapie intensivă.

VEZI VIDEO

Potrivit IGSU, explozia a fost anunţată la numărul unic 112 la ora 11:55. În prima fază, muncitorii au încercat să stingă incendiul cu echipamentul din dotarea unităţii, în special cu spumă. Ulterior, pentru lichidarea incendiului care a urmat exploziei au intervenit opt autospeciale: trei de la combinat, una de la CET, o alta de la uzinele Govora şi trei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" Vâlcea.

Circulaţia în zona combinatului a fost întreruptă, iar intrarea în incintă a fost securizată cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor.

Explozia de la Oltchim a fost cauzată, cel mai probabil, de defectarea unei pompe de recirculare, oprirea acesteia ducând la creşterea presiunii într-un reactor de poliester, a declarat agenţiei MEDIAFAX, directorul Combinatului Oltchim, Constantin Roibu.

"Totul a pornit de la o pompă de recirculare care, probabil, s-a stricat, pentru că s-a oprit brusc. Oprirea acesteia a dus la creşterea presiunii pe reactorul de poliester, care a explodat", a explicat directorul.

În prezent instalaţia este oprită, vom verifica exact ce a dus la explozie, vom verifica şi alte instalaţii similare din combinat, însă ce e important este că acum Oltchim funcţionează fără probleme", a conchis Roibu.

La ora transmiterii ştirii, pompierii şi specialişti ai combinatului începând investigaţii. La faţa locului a ajuns generalul Vladimir Secară, comandantul IGSU.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici