Un nou dispozitiv de administrare a insulinei, lansat în România

Un nou dispozitiv de administrare a insulinei a fost lansat, miercuri, în Capitală, numărul persoanelor cu afecţiuni diabetice şi care sunt dependente de insulină fiind la nivel naţional de aproximativ 200.000, a declarat preşedintele Societăţii Române de Diabet, Radu Lichiardopol.

Urmărește
903 afișări
Imaginea articolului Un nou dispozitiv de administrare a insulinei, lansat în România

Un nou dispozitiv de administrare a insulinei, lansat în România

Noul dispozitiv este o alternativă modernă la pen-urile clasice pentru insulină şi oferă persoanelor care fac acest tratament posibilitatea de a-şi administra cu uşurinţă doza optimă necesară. În plus, NovoPen 4 este un dispozitiv durabil folosit prin reîncărcarea cu un nou cartuş cu insulină. Astfel, pacientul care trebuie să-şi administreze tratamentul în mod constant, are posibilitatea alegerii unui dispozitiv durabil şi de încredere. NovoPen 4 este un instrument modern destinat însoţirii persoanei cu diabet în toate activităţile sale, ca parte din kit-ul zilnic de terapie, a explicat Radu Lichiardopol.

El a precizat că NovoPen 4 va fi oferit gratuit, prin intermediul medicilor, tuturor pacienţilor cu diabet care primesc prescripţie medicală cu insulinele produse de compania Novo Nordisk.

Conform ultimelor statistici, în anul 2007 diabetul a cauzat 3,8 milioane de decese la nivel global, ceea ce reprezintă peste 6% din rata mortalităţii (diabetul reprezintă cea de-a patra cauză a mortalităţii la nivel global). La fiecare 10 secunde o persoană moare printr-o complicaţie a diabetului.

La nivel internaţional, diabetul predomină în India şi SUA, 8% din populaţie fiind afectată de această boală. În India, acest procent echivalează cu 41 de milioane de persoane, pe când în SUA cu 19 milioane de persoane.

Diabetul zaharat de tip 2 (non-insulino-dependent) reprezintă 85%-95% din totalul cazurilor de diabet din ţările dezvoltate şi prezintă un procentaj chiar mai ridicat în ţările în curs de dezvoltare.

Complicaţiile diabetului ar putea fi prevenite prin schimbarea dietei, creşterea activităţii fizice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Peste 50% dintre cei afectaţi de diabet nu sunt conştienţi de boala lor.

Conform datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în 2008, în România, au beneficiat de tratament 538.648 de persoane cu diabet, dintre care 154.443 au urmat tratament cu insulină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici