- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou medicament pentru tratamentul SIDA, lansat în România
Un nou medicament pentru tratamentul SIDA este disponibil şi în România, fiind recomandat pacienţilor care sunt infectaţi cu virus rezistent la alte tratamente, a anunţat, vineri, directorul medical al Institutului "Matei Balş" din Capitală, Sorin Petrea.
Un nou medicament pentru tratamentul SIDA, lansat în România (Imagine: Mediafax Foto)
El a spus că acest tratament va oferi posibilitatea de a reduce virusul din sânge până la nivelul nedetectabil, acesta fiind, de altfel, şi scopul tratamentului împotriva HIV.
"Aproape toţi pacienţii dezvoltă, în timp, rezistenţă la medicamente. De aceea, cercetările medicale urmăresc crearea unor noi tratamente, care să asigure bolnavilor creşterea speranţei de viaţă", a arătat Sorin Petrea.
Studiile au arătat că trei din cinci pacienţi trataţi cu acest nou produs, Intelence, a cărui substanţă activă este etravirina, au ajuns, după tratament, în situaţia în care virusul nu a mai fost detectat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Conform statisticilor, în România sunt înregistraţi aproximativ 10.041 de pacienţi cu HIV-SIDA, cea mai răspândită modalitate de transmitere fiind cea prin contact sexual neprotejat.
În lume, dar şi în România, există o tendinţă de "feminizare" a bolii, a precizat medicul Mariana Mărdărescu, şef de clinică la Institutul "Matei Balş".
Ea a spus că, în prezent, cea mai frecventă cale de transmitere este de la mamă la făt, dar în viitor ponderea transmiterii va fi ocupată de cea injectabilă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO