- Home
- Social
- ALBA IULIA, (11.10.2019, 12:02)
- Ioana Sfârlea
Un nou sistem în spitalele din România: Pacienţii pot anunţa mult mai uşor dacă li s-a cerut mită
Zece secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost dotate cu aparate prin care pacienţii pot anunţa dacă personalul medical le-a cerut mită şi dacă au fost mulţumiţi de serviciile primite în timpul internării.
Urmărește
1253 afișări
Potrivit managerului Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, instalarea aparatelor în cele zece secţii ale unităţii medicale face parte din procesul de certificare pentru implementarea sistemului de management anti-mită.
„Implementarea acestui sistem vizează toate palierele şi domeniile de activitate, cu scopul de a reduce eventuale practici incorecte, în relaţie cu pacienţi, furnizori sau colaboratori. Unul dintre primii paşi în acest sens a fost instalarea de aparate prin care pacienţii pot să îşi exprime opinia într-un mod simplu şi rapid cu privire la serviciile primite sau prin intermediul cărora pot să comunice dacă li s-au solicitat bani sau atenţii de către personalul medico-sanitar. Acestea se află în zece dintre secţiile spitalului, urmând a fi mutate în altele, la anumite perioade de timp”, a declarat managerul spitalului.
Întrebările la care bolnavii trebuie să răspundă sunt: „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente medicale?” şi „Care este impresia dumneavoastră generală despre spitalul nostru?”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Ilie Bolojan a fost huiduit în timpul ceremoniilor de la Focşani dedicate Unirii Principatelor
Astfel, la prima întrebare pacienţii pot răspunde cu „da” sau „nu”, iar la a doua pot alege de pe o scală de la 1 la 5, cu emoticoane, de la foarte nemulţumit la foarte mulţumit.
„Cinci dintre aparate conţin prima întrebare, iar celelalte cinci cea de-a doua, însă este de precizat că aparatele vor fi mutate de pe o secţie pe alta, astfel încât pacienţii, indiferent de secţia pe care sunt trataţi, să aibă posibilitatea, dacă doresc, să răspundă”, a declarat Diana Mârza.
Ea a mai explicat că persoanele care răspund la aceste două întrebări rămân anonime şi implicit răspunsurile lor confidenţiale, iar datele sunt analizate prin prelucrare statistică la nivel de secţie şi/sau spital.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe