Activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui se desfăşoară cu dificultate în prezent din cauza numărului scăzut de salariaţi, în condiţiile în care, în ultimul an, au plecat din sistem peste 200 de persoane, fără ca instituţia să mai poată angaja alţi specialişti în loc.
Numai în primele luni ale anului, 58 de angajaţi au încetat raporturile de muncă cu DGASPC Vaslui, jumătate dintre aceştia fiind asistenţi maternali profesionişti care au avut copii luaţi în îngrijire de la stat.
Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui susţine că plecările din sistem ale specialiştilor cresc de o lună la alta, în condiţiile în care veniturile lor au scăzut considerabil, în special după 1 iulie 2010.
„Oamenii pleacă continuu din sistem astfel încât am ajuns să funcţionăm cu minimum de salariaţi posibil. De abia putem să acoperim cu câte un om turele din cele 47 de centre de tip rezidenţial din judeţ. Retribuţiile sunt foarte mici, iar responsabilităţile cresc odată cu plecarea salariaţilor, având în vedere că sarcinile lor trebuie preluate de ceilalţi angajaţi. Cum poţi să convingi un specialist cu studii superioare să nu plece când el câştigă în acest moment 530 de lei pe lună”, a declarat, joi, directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.
În prezent, la DGASPC Vaslui mai lucrează 2.500 de angajaţi, din care mai mult de jumătate sunt asistenţi maternali profesionişti.