Un oraş asiatic a fost desemnat cea mai sigură destinaţie din lume pentru turişti. Doar trei oraşe din Europa în top 10

  • Singapore este cel mai sigur oraş din lume pentru turişti, potrivit unui nou studiu realizat de Forbes Advisor.
  • În top 10 se regăsesc doar trei oraşe europene.
  • La polul opus, capitala Venezuelei, Caracas, este cel mai periculos oraş dintre cele analizate.
Urmărește
11632 afișări
Imaginea articolului Un oraş asiatic a fost desemnat cea mai sigură destinaţie din lume pentru turişti. Doar trei oraşe din Europa în top 10

Un oraş asiatic a fost desemnat cea mai sigură destinaţie din lume pentru turişti. Doar trei oraşe din Europa în top 10

Studiul, care a analizat factori precum criminalitatea, calitatea asistenţei medicale şi riscurile de dezastre naturale, a atribuit scoruri de siguranţă de la 0 la 100 - cele mai sigure oraşe primind cele mai mici scoruri. Pe baza evaluării studiului, Singapore a obţinut 0 puncte.

Din 60 de oraşe analizate, oraşul din Asia de Sud-Est s-a mândrit cu cel mai scăzut risc de dezastre naturale şi cu al doilea cel mai scăzut risc de sănătate şi infrastructură.

Studiul a analizat, de asemenea, riscurile de securitate digitală, pe care le-a definit ca fiind capacitatea de a utiliza liber internetul, fără teama de atacuri online sau încălcări ale vieţii private. Singapore a fost considerat a avea al doilea cel mai scăzut risc de securitate digitală de pe listă.

După Singapore, studiul a clasat Tokyo şi Toronto ca fiind următoarele cele mai sigure oraşe pentru călători. Tokyo este considerat ca având cel mai scăzut risc de securitate pentru sănătate, o dovadă a calităţii serviciilor medicale din oraş.

Japonia şi Australia sunt singurele ţări care au două oraşe în top 10:

1. Singapore
2. Tokyo, Japonia
3. Toronto, Canada
4. Sydney, Australia
5. Zurich, Elveţia
6. Copenhaga, Danemarca
7. Seoul, Coreea de Sud
8. Osaka, Japonia
9. Melbourne, Australia
10. Amsterdam, Ţările de Jos

Cele mai periculoase oraşe

Un singur oraş a primit 100 de puncte: Caracas, Venezuela.

Caracas este considerat un oraş riscant pentru turişti din cauza calităţii scăzute a serviciilor medicale, iar rata criminalităţii este foarte ridicată.

"Nu călătoriţi în Venezuela din cauza criminalităţii, tulburărilor civile, răpirilor şi aplicării arbitrare a legilor locale. Reconsideraţi călătoria din cauza detenţiilor abuzive, a terorismului şi a infrastructurii sanitare precare", se arată pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

Karachi din Pakistan este considerat al doilea cel mai riscant oraş în cadrul studiului.

"Terorismul şi violenţa continuă din partea elementelor extremiste au dus la atacuri fără discernământ asupra ţintelor civile, precum şi asupra armatei şi poliţiei locale", a transmis Departamentul de Stat al SUA într-o atenţionare de călătorie.

Oraşul Yangon din Myanmar a ocupat locul al treilea în topul celor mai nesigure oraşe din lume pentru călători, urmat de Lagos din Nigeria, Manila din Filipine şi Dhaka din Bangladesh.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici