Purtătorul de cuvânt al CE Rovinari, Leonard Filip, a declarat că unitatea a primit în acest sens o adresă oficială din partea DNA.
Filip a precizat că angajaţii complexului energetic au căutat în arhiva comercială a unităţii eventuale contracte cu firme americane furnizoare de valve, precum cea care îi aparţine omului de afaceri care susţine că a dat mită la Rovinari, nefiind însă găsit vreun document incriminator.
Purtătorul de cuvânt Leonard Filip apreciază că, cel mai probabil, în cele din urmă, ancheta se va concentra asupra Termoelectrica Bucureşti, societate care a condus şi activitatea fostei termocentrale Rovinari până în 2004, când a fost transformată în complex energetic.
Termoelectrica încheia înainte de 2004 contractele pentru toate termocentralele din ţară, acestea neavând personalitate juridică, mai precizează reprezentantul CE Rovinari.
Leonard Filip a declarat că, de acum încolo, reprezentanţii complexului energetic nu vor mai comenta situaţia creată şi nici nu vor mai furniza date care au legătură cu desfăşurarea anchetei, conducerea unităţii primind o astfel de recomandare din partea DNA sub motivaţia că, în caz contrar, va fi influenţat mersul cercetărilor.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a declanşat verificări cu privire la acuzaţiile făcute de fostul director financiar al unei uzine din California (SUA), care susţine că a dat mită reprezentanţilor Complexului Energetic Rovinari.
Citeşte şi:
Fostul director al unei uzine din SUA a dat mită reprezentanţilor Complexului Energetic Rovinari
DNA s-a autosesizat în cazul mitei de la Complexul Energetic Rovinari