Un realizator de film din Belarus cere instanţei din Serbia să-i oprească extrădarea

  • Un realizator de film din Belarus cere instanţei din Serbia să nu fie extrădat.
  • El este un opozant al lui Aleksandr Lukaşenko şi susţine că dacă va ajunge în Belarus va fi condamnat la moarte.
  • Bărbatul este acuzat în ţara sa de evaziune fiscală.
Urmărește
215 afișări
Imaginea articolului Un realizator de film din Belarus cere instanţei din Serbia să-i oprească extrădarea

Un realizator de film din Belarus cere instanţei din Serbia să-i oprească extrădarea

Un regizor şi activist de opoziţie din Belarus, Andrei Gnyot, a făcut un ultim apel la o instanţă din Serbia pentru a evita extrădarea la Minsk, avertizând că se confruntă cu „torturi şi moarte inevitabile” dacă este trimis înapoi, potrivit BBC.

Activistul a cerut judecătorilor să-i „salveze viaţa”, descriind Belarus sub conducerea lui Aleksandr Lukaşenko drept un „sistem dictatorial care torturează şi ucide”.

El a fost arestat la Belgrad în octombrie anul trecut, în baza unui mandat internaţional de arestare emis de Belarus pentru o acuzaţie de evaziune fiscală.

Gnyot a respins categoric acuzaţia susţinând că este urmărit din cauza poziţiei sale faţă de regim.

Curtea de Apel din Belgrad are 30 de zile pentru a pronunţa hotărârea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici