- Home
- Social
- LOS ANGELES, (30.04.2019, 15:17)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un serial Netflix, asociat cu risc de sinucidere în rândul adolescenţilor. Rata a crescut de la debutul filmului
Numărul de sinucideri înregistrate în rândul tinerilor americani a crescut cu o treime în luna care a urmat lansării serialului Netflix "13 Reasons Why", în care personajul principal, o adolescentă, recurge la acest gest, potrivit unui studiu citat de Reuters.
Urmărește
4162 afișări
Un serial Netflix, asociat cu risc de sinucidere în rândul adolescenţilor. Rata a crescut de la debutul filmului
Autorii studiului au menţionat, totuşi, că nu pot stabili o legătură cauză-efect directă între creşterea numărului de sinucideri şi acest serial lansat pe platforma online americană în 2017.
Totuşi, în urma unui studiu anterior, serialul a fost asociat cu un risc redus de comportament de automutilare în rândul adolescenţilor.
U.S. youth suicides rise 29 percent after Netflix debut of '13 Reasons Why' https://t.co/l1Bopk9s9U pic.twitter.com/1irgSRnnlZ
— Reuters Top News (@Reuters) April 29, 2019ULTIMELE ȘTIRI
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
Rata sinuciderilor în aprilie 2017 a fost cu 28,9% mai ridicată în rândul persoanelor cu vârste între 10 şi 17 ani, comparativ cu tendinţele remarcate anterior, potrivit rezultatelor studiului realizat cu sprijinul National Institutes of Health din SUA.
Rata sinuciderilor în această categorie de vârstă a fost, de altfel, ridicată pe tot parcursul acelui an, iar creşterea a fost înregistrată mai ales în rândul băieţilor.
Un purtător de cuvânt al Netflix a declarat că studiul este în curs de analiză.
"Este un subiect extrem de important şi am depus eforturi pentru a ne asigura că gestionăm corespunzător această temă sensibilă", a spus acesta.
El a adăugat că rezultatele acestui studiu sunt în contradicţie cu cele ale unei cercetări efectuate de specialişti de la Universitatea din Pennsylvania, potrivit cărora cei care au urmărit sezonul al doilea din acest serial (voluntari cu vârste între 18 şi 29 de ani) au prezentat mai puţine riscuri de a se răni sau a avea intenţii de a se sinucide, comparativ cu persoane care nu au urmărit producţia.
Serialul prezintă povestea unei adolescente care lasă în urma sa 13 casete video în care descrie motivele pentru care vrea să se sinucidă. Primul sezon se încheie cu aceasta tăindu-şi venele în cadă, scena fiind aspru criticată de asociaţii de părinţi şi profesionişti din domeniul sănătăţii.
Reprezentanţii Netflix au afişat apoi avertismente privind sinuciderea şi mesaje care direcţionau spectatorii cu eventuale astfel de gânduri spre ajutor specializat.
Sezonul al doilea a avut premiera în mai 2018, iar o a treia parte a fost deja comandată.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ecaterina Andronescu, despre scoaterea uneia dintre materiile de la Bac: Nu intenţionez acest lucru
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe