- Home
- Social
- (05.11.2021, 13:06)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu arată impactul pe care îl are COVID-19 asupra copiilor de 10 şi 11 ani. Specialist: Este posibil să lase o "amprentă pe viaţă"
- Copiii din Marea Britanie au mâncat mai puţine legume, au făcut mai puţine exerciţii fizice şi au avut dificultăţi emoţionale din ce în ce mai mari ca urmare a pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu.
- Un sondaj bienal realizat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff a constatat că elevii de 10-11 ani au raportat o creştere bruscă a "dificultăţilor emoţionale ridicate sau semnificative din punct de vedere clinic" la începutul anului 2021, comparativ cu acelaşi sondaj realizat în 2019.
Urmărește
1611 afișări
Un studiu arată impactul pe care îl are COVID-19 asupra copiilor de 10 şi 11 ani. Specialist: Este posibil să lase o "amprentă pe viaţă"
Sondajul din perioada aprilie-iunie a constatat că 27% dintre copiii de 10-11 ani au prezentat dificultăţi emoţionale semnificative, comparativ cu doar 17% în 2019.
Copiii din medii mai sărace au fost de aproape două ori mai susceptibili să raporteze dificultăţi emoţionale şi comportamentale în comparaţie cu cei din familii bogate.
Kelly Morgan, cercetător în domeniul ştiinţelor sociale la Cardiff, a declarat că impactul pandemiei este posibil să lase o "amprentă pe viaţă" asupra sănătăţii mentale a copiilor pe măsură ce aceştia cresc, pe baza dovezilor din studiile internaţionale anterioare, potrivit The Guardian.
„Din constatările noastre, copiii şi familiile lor au fost afectaţi pe scară largă pe parcursul pandemiei", a declarat Morgan. „Ştim că, la un moment dat, copiii nu au avut voie să se întâlnească unuii cu alţii pentru a se juca”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Sondajul a evidenţiat rolul important pe care şcolile l-au jucat în timpul şi după pandemie. Dintre copiii intervievaţi, 90% au declarat că s-au simţit protejaţi de profesorii lor şi 80% au spus că în şcoală a existat cel puţin un adult cu care puteau vorbi.
Profesorul Graham Moore, care a condus studiul, finanţat de guvernul galez, în care s-au analizat datele de la 1.863 de copii din 76 de şcoli, a declarat că acesta a arătat că între profesori şi elevii lor s-au menţinut relaţii bune. „Aceste legături au rămas constant puternice în rândul copiilor pe care i-am chestionat, demonstrând rolul vital pe care profesioniştii din educaţie l-au jucat pentru tineri în timpul pandemiei. Este plauzibil că, dacă profesorii şi personalul de sprijin nu ar fi făcut o treabă atât de bună pentru a se conecta cu elevii lor în acest mod, ne-am fi confruntat cu o criză şi mai mare de sănătate mintală în rândul copiilor noştri", a spus Moore.
Studiul a arătat că, în ceea ce priveşte dieta şi exerciţiile fizice, copiii de 10 şi 11 ani chestionaţi au fost "în mod constant mai puţin sănătoşi" în timpul pandemiei decât în anii anteriori. Proporţia copiilor care consumau zilnic porţii de legume a scăzut de la 52% în 2019 la 41% în 2021, în timp ce cei care mâncau fructe în fiecare zi au scăzut de la 59% la 47%.
Morgan a declarat că în cele 18 luni de perturbare a rutinei familiale este posibil ca părinţii să se fi chinuit să cumpere şi să păstreze în mod regulat alimente, cum ar fi legumele proaspete. „Pe lângă toate acestea, mulţi copii se bazau pe şcoli pentru micul dejun şi prânz, ceea ce ar putea explica o parte din scăderea consumului de fructe şi legume", a adăugat el.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe