Un studiu confirmă: dacă SUA ar impune licenţierea armelor de mână, ar scădea rata criminalităţii

  • Studiul a analizat efectele legilor care reglementează achiziţia de arme, plecând de la legislaţia în vigoare în Connecticut, Missouri, Maryland şi Pennsylvania
  • Premisa era că o lege care impune şi licenţierea armei poate conduce la o scădere considerabilă a omuciderilor şi a sinuciderilor
Urmărește
975 afișări
Imaginea articolului Un studiu confirmă: dacă SUA ar impune licenţierea armelor de mână, ar scădea rata criminalităţii

De când au apărut legile care gestionează autorizarea armelor de mână în SUA, ratele omuciderilor şi a sinuciderilor au scăzut. În prezent, în anumite state, oricine îşi doreşte să deţină o armă are nevoie acum nu doar de un dosar curat, fără antecedente, ci şi de o licenţiere a armei, care cuprinde detalii precum modelul armei şi datele deţinătorului.

Studiul a analizat efectele legilor care reglementează achiziţia de arme, plecând de la legislaţia în vigoare în Connecticut, Missouri, Maryland şi Pennsylvania. Premisa de la care pleacă este că o lege care impune şi licenţierea armei poate conduce la o scădere considerabilă a omuciderilor şi a sinuciderilor.

Spre exemplu, Connecticut a emis legea de autorizare şi licenţiere în 1995 şi aici au scăzut cu 28% rata omuciderilor şi 33% rata sinuciderilor, din 1996 şi până în 2017.

În Missouri, legea a fost adoptată în 2007 şi în perioada 2007-2016 s-a observat o scădere de 47% a omuciderilor si 23.5% a sinuciderilor.

Spre deosebire de cele două state de mai sus, în Maryland cât şi în Pennsylvania, legea privind autorizarea armelor de mână a fost emisă în 1996, însă licenţierea nu era obligatorie. Din această cauză, în Pennsylvania, din 1997 până în 2003, rata omuciderii a crescut cu 17.5%, respectiv cu 15% rata suicidului.

Studiul a ajuns la concluzia că o astfel de lege, care controlează felul în care se acordă autorizaţiile pentru deţinerea unei arme, trebuie să impună şi licenţierea, pentru a putea preveni crimele şi sinuciderile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici