Un tablou reprezentând Bătălia de la Sibiu din 1849, dezvelit la Sfântu Gheorghe,de Ziua Maghiarilor

Peste 5.000 de persoane au participat, marţi după-amiază, la manifestările organizate în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de Ziua Naţională a Maghiarilor de Pretutindeni, cu această ocazie fiind dezvelită copia unui tablou reprezentând Bătălia de la Sibiu din anul 1849.

Urmărește
56 afișări

Programul comemorativ de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a început, marţi, la Sfântu Gheorghe, cu dezvelirea, în centrul oraşului, a unui tablou de trei metri înălţime şi 50 de metri lungime, reprezentând Bătălia de la Sibiu din anul 1849, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tabloul a fost adus din judeţul Veszprem (Ungaria) şi a fost dezvelit în prezenţa a sute de localnici, a conducerii Consiliului Judeţean Covasna, a conducerii Primăriei Sfântu Gheorghe, a reprezentanţilor judeţului Veszprem din Ungaria, precum şi a reprezentanţilor oraşului Tarnów din Polonia.

Din lucrarea originală, care se află în Polonia, s-a păstrat doar o parte, iar copia care a fost dezvelită la Sfântu Gheorghe a fost realizată după o reproducere veche.

Acest moment a fost urmat de depuneri de coroane de flori la monumentul revoluţiei şi luptei pentru libertate din Parcul "Elisabeta" din Sfântu Gheorghe.

Manifestarea centrală a fost deschisă de defilarea tradiţională a grupului păstrător de tradiţii ale husarilor şi ale cercetaşilor, aceştia fiind întâmpinaţi cu aplauze de cele peste 5.000 de persoane prezente în centrul municipiului, decorat cu aproximativ 250 de cocarde în culorile roşu-alb-verde.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a omagiat, în discursul său susţinut în faţa mulţimii, această zi importantă pentru comunitatea maghiară, subliniind, de asemenea, importanţa rolului femeilor în revoluţia din 1848-1849.

De asemenea, Antal a spus că istoria arată că Transilvania şi Ungaria au făcut eforturi pentru a se apropia, adăugând că şi în 1848 problema Transilvaniei a fost una importantă.

Manifestarea s-a încheiat cu un moment cultural şi cu intonarea imnului naţional maghiar şi a celui secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici